top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: 188ste Brigade traint voor de strijd in het noorden

Foto IDF woordvoerder


Commandant van het Noordelijk Commando, MG Ori Gordin, aan de soldaten van de 188e Brigade die trainen voor de strijd in het noorden: “Gedurende deze dagen sluit u zich aan bij de defensieve en offensieve missie aan de noordgrens. We zijn al vier jaar in gevecht. Ik zie bekwame en vastberaden soldaten voor mij, die indrukwekkende resultaten hebben geboekt op het slagveld in Gaza. Nu bereiden we ons voor om uw ervaring en capaciteiten, indien nodig, om te zetten naar een ander slagveld, hier in het noorden. Er is geen vervanging voor de operationele ervaring die u de afgelopen maanden heeft opgedaan; het versterkt onze kracht aanzienlijk."


De 36e Divisie, de offensieve divisie van het Noordelijk Commando, heeft een intense gevechtsoperatie in de Gazastrook voltooid, waarbij de soldaten van de divisie de capaciteiten van de terroristische organisatie Hamas aanzienlijk hebben beschadigd. Nu vergroot de divisie haar paraatheid voor operationele plannen tegen de noordelijke vijand – zowel in de verdediging als in de aanval.Als onderdeel van het proces om de paraatheid aan de noordgrens te vergroten, begon de 188e Brigade deze week met een reeks intensieve oefeningen om de vaardigheden en paraatheid van de soldaten van de brigade te versterken. De soldaten van de brigade voerden gevechtsoefeningen uit in dichtbevolkte en bebouwde gebieden, in winterse weersomstandigheden, terwijl ze vaardigheden en technieken trainden van peloton niveau tot aan het niveau van de bataljonsgevechtsteams.


De training combineert pantser-, infanterie-, gevechtstechniek- en artillerie-troepen die operaties oefenen tegen de noordelijke vijand, naar aanleiding van de ervaringen met grondoperaties in de Gazastrook.De oefeningen worden geleid door het Northern Training Center (Ground Forces Training Center), waar de trainingstroepen de lessen implementeren die zijn geleerd uit de gevechten in Gaza en aanpassingen maken voor de gevechten in het noorden, inclusief de verschillende uitdagingen met betrekking tot terrein en de vijand.


Tot nu toe zijn er ruim 50 bataljonsoefeningen en ruim 120 compagnieoefeningen uitgevoerd in het Northern Training Center.

263 weergaven0 opmerkingen
bottom of page