top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Activiteit van de 504-eenheid tijdens de oorlog wordt onthuld: 300 terroristen ondervraagd


Foto IDF woordvoerder


Activiteit van de 504-eenheid tijdens de oorlog wordt onthuld - Een hoge functionaris van de 504-eenheid: "Tot nu toe hebben we tijdens de grondoperatie meer dan 300 terroristen van de terroristische organisaties aangehouden, die naar Israëlisch grondgebied zijn gebracht voor verdere ondervragingen. De informatie die naar voren komt uit de ondervragingen van de terroristen is zeer waardevol, wat leidt tot de eliminatie van agenten en het behoud van de veiligheid van onze strijdkrachten."


Aan het begin van de oorlog werd de belangrijkste inspanning van de 504-eenheid geleid door de soldaten van de eenheid, veldondervragers en bureau-ondervragers. Terwijl ze vochten tegen terroristen in Israëlische gemeenschappen in het zuiden van Israël, sloten tientallen soldaten en veldondervragers zich aan bij de gevechtsbataljons van de IDF met als doel terroristen te elimineren, de evacuatie van de bewoners uit het gebied te ondersteunen en de bevindingen uit het veld uit te breiden. Tegelijkertijd werd in het zuiden een tijdelijke veldfaciliteit geopend om in realtime ondervragingen uit te voeren, die binnen een paar dagen een permanente faciliteit voor ondervragingen werd.


Als onderdeel van de terroristische ondervragingen die sinds het begin van de oorlog aan de gang zijn, werden 300 terroristen van verschillende terroristische organisaties in de Gazastrook ondervraagd. Daarbij werden de locaties van ondergrondse terrorismetunnels, pakhuizen en wapens bekend gemaakt, en werden de methoden van de vijand blootgelegd. operatie en de assimilatie-inspanningen van de vijand binnen de burgerbevolking.Gedurende de oorlog heeft de eenheid met een breed scala aan instrumenten en methoden geopereerd om vier hoofddoelen te bereiken: het ondersteunen van de grondoperatie, het verzamelen van inlichtingen om doelen te bevestigen, het leiden en beïnvloeden van de inspanningen om de burgerbevolking naar het zuiden te evacueren. van de Gazastrook.


Als onderdeel van de inspanningen om de burgerbevolking uit de noordelijke Gazastrook te evacueren, opereerde de eenheid met een verscheidenheid aan operationele hulpmiddelen die de eenheid hielpen meer dan 30.000 telefoontjes te plegen, meer dan tien miljoen sms-berichten te verzenden, meer dan negen miljoen gesproken berichten te verzenden, en en verspreiden ongeveer vier miljoen pamfletten vanuit de lucht en over land, waarin de bevolking wordt opgeroepen te evacueren. De evacuatie-inspanningen stellen de IDF in staat om de Hamas-infrastructuur in het gebied breed aan te vallen.


Met behulp van nauwkeurige menselijke inlichtingen van de 504-eenheid werden meer dan 300 nieuwe vijandelijke doelen in de Gazastrook bevestigd en werden meer dan 100 doelen getroffen als onderdeel van de productie van doelwitten.Als onderdeel van de inspanningen om de burgerbevolking uit de noordelijke Gazastrook te evacueren, opereerde de eenheid met een verscheidenheid aan operationele hulpmiddelen die de eenheid hielpen meer dan 30.000 telefoontjes te plegen, meer dan tien miljoen sms-berichten te verzenden, meer dan negen miljoen gesproken berichten te verzenden, en en verspreiden ongeveer vier miljoen pamfletten vanuit de lucht en over land, waarin de bevolking wordt opgeroepen te evacueren. De evacuatie-inspanningen stellen de IDF in staat om de Hamas-infrastructuur in het gebied breed aan te vallen.


Met behulp van nauwkeurige menselijke inlichtingen van de 504-eenheid werden meer dan 300 nieuwe vijandelijke doelen in de Gazastrook bevestigd en werden meer dan 100 doelen getroffen als onderdeel van de productie van doelwitten.Hoge functionaris van de 504-eenheid van het Directoraat Inlichtingen (J2): “We hebben duizenden telefoontjes ontvangen van inwoners van Gaza, op een schaal die nog nooit eerder in de eenheid is gezien. Het is duidelijk dat de inwoners van de Gazastrook niet tevreden zijn met de barbaarse gedrag van Hamas begrijpt de gewone burger dat Hamas de inwoners van Gaza een ramp brengt waarvan ze moeilijk zullen kunnen herstellen. Op 7 oktober sloten de veldondervragers van de eenheid zich aan bij de strijdkrachten in het gebied rond de Gazastrook, en vormen daarmee een betrouwbare primaire bron voor de plannen van de terroristische organisatie Hamas. Tot nu toe hebben we tijdens de grondoperatie meer dan 300 terroristen aangehouden die banden hadden met de terroristische organisaties en die voor verder onderzoek naar Israëlisch grondgebied zijn gebracht. Elke ondervraging leidt tot de vrijgeven van nieuwe locaties en de menselijke intelligentie die uit de Gazastrook naar voren komt. De ondervragingen van de terroristen in samenwerking met de ISA vormen een onlosmakelijk deel van het volledige inlichtingenbeeld. De informatie die naar voren komt tijdens de ondervragingen van de terroristen is zeer waardevol; het leidt tot de eliminatie van agenten en het behoud van de veiligheid van onze strijdkrachten.”

576 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page