top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: auto van overleden gijzelaar gevonden bij Indonesische ziekenhuis in Gaza

Foto IDF woordvoerder


Nog meer bewijs dat Hamas ziekenhuizen voor terreur doeleinden gebruikte, tijdens operationele activiteiten vonden IDF-soldaten bewijsmateriaal dat de terroristische activiteiten van Hamas in verband bracht met het Indonesische ziekenhuis in de noordelijke Gazastrook.


Op het binnenterrein van het ziekenhuis stond een witte Toyota-vrachtwagen van hetzelfde type die door Hamas-terroristen werd gebruikt tijdens het bloedbad van 7 oktober, samen met extra wapens.Bovendien werd op hetzelfde binnenterrein en afgebakend gebied een Toyota Corolla-voertuig met een Israëlisch kenteken gevonden dat toebehoorde aan de familie van wijlen Samer Talalka een Israëlische gijzelaar die eerder deze maand per ongeluk door IDF-troepen in Shejaiya werd vermoord .


Er werden RPG-resten en bloedvlekken gevonden in het voertuig, waarvan werd vastgesteld dat die toebehoorden aan een andere gijzelaar.De vondst van het voertuig brengt het ziekenhuis rechtstreeks in verband met de brute gebeurtenissen van 7 oktober.


Het Indonesische ziekenhuis werd in 2015 geopend nabij Jabalya en is het grootste ziekenhuis in de noordelijke Gazastrook. Het is een van de ziekenhuizen die de terreurorganisatie Hamas gebruikt om zich achter zieke burgers te verschuilen, en van waaruit zij de terroristische infrastructuur exploiteert.Het Indonesische ziekenhuis dient als ontmoetingsplaats voor gevechten en als basis voor hoge functionarissen en agenten van de terroristische organisatie Hamas. Het ziekenhuis beschikt over een uitgebreide terroristische infrastructuur en in de buurt bevinden zich tunnelschachten die leiden naar een tunnelroute in het ziekenhuisgebied.


Het Indonesische ziekenhuis is ook het strategische ondergrondse centrum van het Jabalya-bataljon van Hamas. Tijdens de oorlog werden gewapende Nukhba-agenten in het ziekenhuis waargenomen. Ze gebruikten het als verzamelpunt voordat ze vertrokken om hun terreuractiviteiten uit te voeren.

552 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 comentarios


Henk Vinke
Henk Vinke
26 dic 2023

Het zijn schoften

Me gusta

Jan den Ouden
Jan den Ouden
26 dic 2023

Er is een foutje in ws. de vertaling. Samer Talalka werd niet door de Israelische soldaten vermoord maar per ongeluk voor de vijand aangezien en doodgeschoten.

Me gusta

Jacques Van Egeraaat
26 dic 2023

Het mag intussen wel heel duidelijk zijn geworden welke rol de VN heeft gespeeld ( tot op vandaag) in Gaza. Niet verwonderlijk dat er alles aan gelegen is voor deze club om alles te downgraden met o.a. cease fire…Advies om zoveel als mogelijk vast te leggen om aan te tonen hoe dit verziekte instituut, wat de VN is verantwoording af te laten leggen .

Me gusta
p.bakker61
26 dic 2023
Contestando a

Helemaal mee eens van is niet onafhankelijk en een club ten behoeve van terreurbenden

Me gusta
bottom of page