top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: chemisch laboratorium, wapenproductie, tunnelschachten en antitanklanceerplaatsen tussen de flatgebouwen

Ingang van de tunnel. Foto IDF woordvoerder


Tussen de hoge flatgebouwen en bij scholen in het centrum van de Gazastrook werden wapens, een chemisch laboratorium voor wapenproductie, tunnelschachten en antitanklanceerplaatsen gevonden.


Deze week werd een operatie van de 646e Brigade voltooid in samenwerking met de Yahalom Special Engineering Unit in het High Rise-district in het centrum van de Gazastrook.Het gebied bevat veel hoge gebouwen en scholen, die door Hamas werden gebruikt als locaties voor het lanceren van antitank- en luchtafweerraketten op IDF-troepen.


In het gebied werden geladen raketwerpers, gebouwen vol met explosieven, tunnelschachten en talloze explosieven gevonden.


Tijdens de operatie hebben de troepen van de brigade verschillende wapens gelokaliseerd, waaronder sluipschuttersgeweren, RPG-lanceerinrichtingen, AK-47's aanvalsgeweren, pistolen en geweren. Er was ook een chemisch laboratorium voor wapenproductie gevestigd.

Foto IDF woordvoerder


Technische troepen vernietigden samen met de luchtmacht gebouwen vol explosieven, observatieposten en ondergrondse tunnelschachten.Tijdens gevechten in het gebied hebben troepen terroristen geëlimineerd en vele schachten gelokaliseerd en vernietigd.

521 weergaven0 opmerkingen
bottom of page