top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: "De 162e Divisie ontmantelt de centra, infrastructuur en capaciteiten van Hamas


Foto IDF woordvoerder


Commandant van Divisie 162: "De IDF en de 162e Divisie ontmantelen de centra en capaciteiten van Hamas die ze in de loop der jaren hebben opgebouwd"; De Nahal Brigade combineerde gevechtstroepen en de commandostrijdkrachten kregen de afgelopen uren de operationele controle in Shati Camp.


De strijdkrachten van de 162e Divisie vallen de Hamas-infrastructuur en haar operationele capaciteiten aan. Tot nu toe hebben de divisietroepen meer dan 160 tunnelschachten gelokaliseerd en ongeveer 2800 terroristische infrastructuren getroffen.


Foto IDF woordvoerder


Als onderdeel van de activiteiten van de divisie in de Gazastrook vielen troepen van Divisie 162 strategische en essentiële bezittingen van de terroristische organisatie Hamas binnen, waaronder: de post van Force 17, de veiligheidswijk van Hamas, het Rantisi-ziekenhuis, dat door de terroristische organisatie werd gebruikt voor militaire activiteiten en het vasthouden van wapens. gijzelaars en de Badr-post.Een van de meest prominente gebieden waar de strijdkrachten van de divisie opereerden, is het "Shatti"-kamp. ‘Shatti’ is een van de belangrijkste kampen van de terroristische organisatie Hamas in de Gazastrook. Binnen het kamp bevinden zich veel vijandelijke infrastructuren en veel troepen van Hamas-bataljons zijn daar geconcentreerd, waaronder het Shati-bataljon dat een centrale rol speelde in de gebeurtenissen van Shabbat op 7 oktober.De gecombineerde strijdkrachten van de 401e Brigade trokken de Gazastrook binnen en leidden de rest van de troepen vanuit de noordelijke Gazastrook naar het Shati-kamp. De gecombineerde strijdkrachten van de Givati Brigade en de troepen van de 401e Brigade sloegen vanaf de grond en vanuit de lucht talloze doelen aan de rand van het Shati-kamp. Onder hen bevonden zich centrale gebouwen en overheidsinstellingen die toebehoorden aan de terroristische organisatie Hamas, van waaruit terroristische activiteiten gericht waren tegen de burgers van Israël en onze strijdkrachten.


De gecombineerde strijdkrachten van de Nahal Brigade namen de controle over de Shati-buitenpost over, vernietigden de terroristische infrastructuur, schakelden terroristen uit en lokaliseerden vijf tunnelschachten. Tijdens de operatie arresteerden de strijdkrachten Hamas-terroristen, die voor ondervraging naar Israëlisch grondgebied werden overgebracht.Troepen van de Commandobrigade opereerden in het noorden van het Shati-kamp om agenten van het Shati-bataljon te lokaliseren en de infrastructuur van Hamas te vernietigen. De troepen van de brigade beveiligden gebouwen diep in het kamp en troffen veel vijandelijke infrastructuur. Daarnaast voerden ze operaties uit om een schoolterrein te ontruimen waar antitankraketwerpers, een grote hoeveelheid wapentuig en terroristische infrastructuur werden gevonden.Uren voordat de grondtroepen de Shati-compound binnentrokken, viel de luchtmacht Hamas-doelen in het kamp aan en opende de 215e Brigade het vuur om het gebied voor te bereiden op de operaties van de grondtroepen.


Foto IDF woordvoerder


In de woorden van de commandant van Divisie 162, luitenant-kolonel Itzik Cohen: “We hebben de voorwaarden geschapen voor de ontmanteling van de militaire en regeringscapaciteiten van Hamas in Gaza-stad. Sinds het begin van de oorlog hebben de strijdkrachten van de IDF en de strijdkrachten van de 162e Divisie hebben de centra en capaciteiten van Hamas ontmanteld die het in de loop der jaren had opgebouwd. Vanaf het begin van de grondoperatie hebben de strijdkrachten van de divisie meer dan 1000 terroristen geëlimineerd. De strijdkrachten hebben ook de raketlanceringen richting de staat Israël vanuit de noordelijke Gazastrook aanzienlijk verminderd, waardoor het aantal beschietingen met ongeveer 80 procent is afgenomen."

711 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page