top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: de 401e Brigade neemt inlichtingen- en controlecentrum van Hamas in Gaza-stad in en ontdekten de controle bunker van Hamas

Screenshot video


De 401e Brigade voerde een gerichte aanval uit op het centrale gebouw van de oostelijke militaire post in Gaza-stad. De oostelijke militaire post is een strategisch bolwerk van Hamas in Gaza-stad, waar operationele commando- en controlekamers waren.


Dit terroristenbolwerk, dat 37 gebouwen omvat, bevindt zich in het hart van de burgerbevolking van Gaza, vlakbij ziekenhuizen, scholen en burgerwoningen.Bovendien ontdekten de strijdkrachten een ondergrondse controlebunker van Hamas, van waaruit de commandanten van de terroristische organisatie de oorlog in de Gazastrook leidden. Het ondergrondse complex was 20 meter diep en omvatte grote operationele kamers en schuilplaatsen voor de leiders van Hamas.Tijdens de scans die in het gebied werden uitgevoerd, ontdekten de strijdkrachten veel wapens en communicatieapparatuur.


In de Eastern Military Post ontdekte het Shaked Battalion van de 401e Brigade vijf centrale tunnelschachten van tientallen meters diep. Deze schachten werden met elkaar verbonden en creëerden een brede tunnelroute en toegang tot het ondergrondse controlecentrum. Bij één tunnelschacht voerden de troepen van de Shaldag-eenheid ondergrondse gevechten van dichtbij uit, waarbij uiteindelijk alle vechtende vijandelijke troepen werden uitgeschakeld. Het 601ste Bataljon en de Yahalom Engineering Forces vernietigden de hele tunnelroute.
Tijdens operaties van het 52e bataljon in de oostelijke militaire post van Hamas identificeerden de troepen een beschadigd gebouw en voerden een gerichte aanval uit.


Tijdens de gerichte aanval vielen de troepen de vijand aan, waarbij terroristen vanaf de bovenste verdiepingen op hen schoten. De troepen schoten terug terwijl ze de gewonde soldaten evacueerden. De strijd breidde zich uit naar andere gebouwen op het terrein van de Eastern Military Post. De strijdkrachten schakelden het terroristenteam uit in gevechten van dichtbij.


Bij deze operatie kwamen IDF-soldaten, kapitein Yaron Eliezer Chitiz, stafsergeant Efraim Tachman en stafsergeant Itay Buton, moge hun nagedachtenis een zegen zijn, om het leven.

Wij willen benadrukken dat de bijgevoegde beelden niet zijn van de operatie waarbij de soldaten omkwamen.

893 weergaven0 opmerkingen
bottom of page