top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: De chef van de generale staf steekt de Chanoeka-kaarsen aan met gewonde IDF-soldaten

Foto IDF woordvoerder


De chef van de generale staf steekt de Chanoeka-kaarsen aan met gewonde IDF-soldaten en verwijst naar de operatie in Shejaiya: De commandanten die in de strijd zijn gesneuveld zijn een uitdrukking van onze geest - commandanten die vanaf het front leiden, zo opereren wij in de IDF.De chef van de generale staf stak woensdag de Chanoeka-kaarsen aan met gewonde IDF-soldaten in het revalidatiecentrum in het Sheba-ziekenhuis, samen met prof. Yitshak Kreiss, M.D., directeur-generaal van het Sheba Medical Center.


Onderstaand vindt u de volledige toespraak van de chef van de generale staf:

“Jouw keuze om ten strijde te trekken is op zichzelf een enorme heldenmoed. De acties die u ondernam waarbij u gewond raakte, zijn ware heldenmoed. Daarom zeg ik u, en niet als cliché, dat ik in u een model Israëlische generatie zie.


Jouw heldendom, en van degenen die helaas zijn gevallen en we hen niet in deze staat van rehabilitatie hebben kunnen brengen, zijn het licht dat de duisternis afstoot, en in deze kamer is er zoveel licht.Ik wil graag dat je weet dat ik veel strijdkrachten tegenkom. Ze kijken naar je, ze willen weten hoe het met je gaat, ze bewonderen je, strijders kijken naar je en naar je verhaal, onder ons allemaal, ieder met zijn eigen verhaal, brengt veel trots voor ons allemaal, eindeloze waardering voor jou en wat je hebt gedaan, en nog veel meer dan dat, het drijft ons om door te gaan en te opereren, met de kracht en waarden die we van jou krijgen.


Hiermee weten we heel goed dat heldendom niet op scholen wordt onderwezen, het is ook geen toeval. Heldendom is een uitdrukking van geest, het is een uitdrukking van de geest van de IDF, van de geest van de staat Israël, van het Joodse volk en van alles wat een ieder van jullie meebrengt van huis en van jezelf als commandanten en strijders.


Foto IDF woordvoerder


De commandanten en strijders die in de strijd zijn gesneuveld zijn een uitdrukking van die geest, en zoals we allemaal weten hebben we gisteren een moeilijk incident meegemaakt, maar het is er één waarbij één team in nood verkeerde en andere troepen en hooggeplaatste commandanten het vuur in liepen. , in gevaar, commandanten die vanaf het front leiden, zoals we leren in de IDF. Dit is wat volgens ons de juiste manier is om te vechten, dit is wat volgens ons de juiste manier is om te winnen.


Ik zeg je met een open hart dat we je de hele weg zullen begeleiden, dat we zullen leren van de momenten waarop we je niet goed genoeg hebben begeleid, en dat we bij je zullen zijn. Net zoals u er voor de staat Israël was, zullen wij er voor u zijn.”

145 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page