top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: De grootste wapenproductielocatie sinds het begin van de oorlog ontdekt


Wapenproductieplaats. Foto IDF woordvoerder


De grootste wapenproductielocatie sinds het begin van de oorlog; de IDF nam de controle over een ondergrondse raketproductielocatie die wordt gebruikt voor de productie van langeafstandsraketten die Noord-Israël kunnen bereiken.De afgelopen weken opereerde de 36e Divisie in Bureij in de centrale Gazastrook, een dichtbevolkt civiel gebied dat door Hamas-terroristen wordt gebruikt om grote hoeveelheden wapens te vervaardigen die door de terroristische organisatie zijn gebruikt tijdens het bloedbad van 7 oktober.


Soldaten van de 188e en Golani-brigades hebben verschillende tunnelschachten blootgelegd die een diepte van ongeveer 30 meter bereikten en hebben, na nauwkeurige inlichtingen, een terroristenbolwerk blootgelegd dat werd gebruikt om wapens te vervaardigen.


De soldaten hebben ook vele andere ondergrondse productiefaciliteiten gelokaliseerd die worden gebruikt voor de productie van langeafstandsraketten, explosieven en nauwkeurigheidsversterkers voor Hamas' mortiergranaten, lichte wapens en UAV's. Bovendien hebben de strijdkrachten tientallen terroristen in het gebied gedood.


De 188e Brigade verzekerde zich van de controle over het Bureij-bataljon van het hoofdkwartier van Hamas.Tijdens de operatie werd een observatiecontrolecentrum gevonden. De Golani Brigade heeft de grootste wapenproductielocatie gevonden die sinds het begin van de oorlog is ontdekt. In het gebied vonden de soldaten onderdelen voor langeafstandsraketten die vanuit de Gazastrook tot aan Noord-Israël konden worden afgevuurd, evenals mortiergranaten, explosieven en munitie. Het gebied is via ondergrondse tunnelschachten verbonden met een vertakt tunnelnetwerk dat werd gebruikt om wapens te transporteren naar alle bataljons van de terroristische organisatie Hamas in de Gazastrook.Sinds het begin van de oorlog heeft Hamas vanuit de Gazastrook zonder onderscheid duizenden raketten op Israël afgevuurd, waardoor het leven van burgers in het hele land in gevaar is gebracht. Deze op inlichtingen gebaseerde divisieoperatie had een aanzienlijke invloed op het vermogen van de vijand om deze wapens te produceren en te verbeteren.

1.325 weergaven1 opmerking
bottom of page