top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De hele week demonstraties met een 'tentenkamp' voor de Knesset

Demonstratie in Tel Aviv. Foto Nederlandse fotograaf B.


De mensen worden zo langzamerhand radeloos en de en de strijd voor de onmiddellijke vrijlating van de ontvoerden en tegen de regering wordt steeds heviger, meldt N12News.


Na een bijzonder tumultueuze avond van demonstraties door het hele land, en in het bijzonder die in Tel Aviv, waar de bijeenkomst op het Gijzelaarsplein werd opgeblazen, zullen naar verwachting de hele week demonstraties plaatsvinden, met als centrum een ​​‘tentenstad’ voor de Knesset en een gezamenlijke oproep voor de vrijlating van de ontvoerden.

Gisteren maakte het zakenforum, waar ongeveer 200 bedrijven in zitting hebben, ook bekend dat arbeiders die naar demonstraties in Jeruzalem willen gaan, dat zullen kunnen doen om “deel te nemen aan de democratische daad”.


Zoals gezegd zal de protestweek gepaard gaan met een tentenstad voor de Knesset, en elke avond zal er een bijeenkomst zijn met verschillende sprekers.Vanavond zullen naar verwachting oppositieleider Lapid, de ouders van de slachtoffers van het bloedbad van 7 oktober en andere persoonlijkheden daar spreken. Gedurende de komende drie dagen zullen ook familieleden van gegijzelden spreken, waaronder Marev Sabirsky, wiens broer Itai werd ontvoerd naar de Gazastrook en daar werd vermoord door Hamas, en May Albini Peri, de kleinzoon van Haim Peri die werd ontvoerd van Nir Oz naar de Gazastrook. Gazastrook.


Sommige families van de gegijzldden zeiden gisteravond dat ze ook van plan zijn om “het vliegveld te blokkeren”. Eli Shtivi, de vader van de ontvoerde Idan, verduidelijkte dat woensdag de families van de ontvoerden zullen arriveren “om de ontvoerden vast te houden” met een demonstratie voor de Knesset voor dat die op reces gaat.210 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page