top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: De IDF nam de controle over een militair bolwerk van Hamas in de noordelijke Gazastrook over


Foto IDF woordvoerder


De afgelopen dag hebben IDF-troepen een militair bolwerk van de terroristische organisatie Hamas in de noordelijke Gazastrook veiliggesteld.


Antitankraketten en lanceerinrichtingen, wapens en divers inlichtingenmateriaal werden door de troepen op de compound gelokaliseerd.In coördinatie met soldaten op de grond heeft een IDF-straaljager een cel van ongeveer tien terroristen getroffen. Hierna identificeerden grondtroepen van de IDF een antitankraketcel die in hun omgeving opereerde. De troepen gaven leiding aan een IDF-vliegtuig dat de terroristen cel raakte.


Tientallen Hamas-mortiergranaatwerpers werden getroffen en vernietigd.


Bovendien vielen de IDF-zeestrijdkrachten met nauwkeurige munitie strategische doelen aan die toebehoorden aan de terroristische organisatie Hamas, waaronder posten met technologische middelen.Bovendien lokaliseerden IDF-troepen een aantal Hamas-terroristen die zichzelf barricadeerden in een gebouw naast het al-Quds-ziekenhuis, en waren van plan van daaruit een aanval op de strijdkrachten uit te voeren. IDF-soldaten stuurden een vliegtuig om de Hamas-terroristen aan te vallen. De aanval leidde tot aanzienlijke secundaire explosies die wijzen op de aanwezigheid van een Hamas-wapendepot in een civiel gebied.

517 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page