top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: De IDF verijdelde terreur activiteiten van Hamas in de Gazastrook

Foto IDF woordvoerder


In de stad Khan Yunis probeerden drie terroristen een explosief naast IDF-troepen te plaatsen. Als reactie daarop richtte een IAF-vliegtuig onder leiding van de troepen de terroristen aan en doodde deze.


Daarnaast schakelden de troepen nog twee terroristen uit die zich in een nabijgelegen gebouw schuilhielden, en een straaljager trof een wapenopslagplaats van Hamas.Bovendien vuurden terroristen tijdens de activiteit in Khan Yunis een antitankraket af op IDF-troepen. Korte tijd daarna raakte een IAF-vliegtuig de lanceerpost die werd gebruikt om de antitankraket af te vuren, evenals de terroristencel die zich in de post bevond.


Ook raakte een IAF-straaljager onder leiding van IDF-troepen een militaire structuur van Hamas die werd gebruikt door een antitank terroristenagent van het Deir al Balah-bataljon van Hamas, evenals twee structuren waarnaar terroristen vluchtten en waarin zich talloze wapens bevonden. Een extra terrorist die bij het bouwwerk arriveerde om de wapens op te halen, werd door een vliegtuig geëlimineerd.Tijdens operationele activiteiten in Bureij hebben IDF-troepen langeafstandsraketwerpers in het gebied gelokaliseerd.


IDF-zeetroepen blijven opereren langs de kustlijn van Gaza om de grondtroepen die daar opereren te ondersteunen. Bovendien identificeerden en elimineerden IDF-zeetroepen tijdens gezamenlijke lucht-, marine- en grondactiviteiten terroristen die de grondtroepen in een hinderlaag liepen.

439 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page