top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: De speciale troepen van de IDF blijven opereren in het gebied van Hamad in Khan Yunis

Foto IDF woordvoerder


De afgelopen dag hebben IDF-troepen ongeveer 15 terroristen gedood in de centrale Gazastrook tijdens gevechten van dichtbij, met sluipschuttersvuur en bij luchtaanvallen. IDF-troepen identificeerden een terroristencel die vermoedelijke wapens vervoerde vanuit een militaire compound van Hamas in het gebied. Nadat was vastgesteld dat de terroristen in het gebied bleven opereren, richtte een IDF-vliegtuig zich op hen met een responsieve aanval.Een andere terroristische cel die IDF-troepen in het gebied observeerde, werd geëlimineerd.

In het gebied Hamad in het zuiden van Gaza voerden speciale IDF-troepen gerichte aanvallen uit op een aantal woningen die voor terroristische activiteiten werden gebruikt, arresteerden Hamas-agenten en vonden wapens, munitie en aanvullende militaire uitrusting.Tijdens een van de operaties werd een antitankraket op de troepen afgevuurd. Er zijn geen gewonden gemeld. Korte tijd daarna identificeerden IDF-troepen een terrorist die zich in het gebied bewoog van waaruit de lancering werd uitgevoerd. Nadat hij de terrorist nauwkeurig in de gaten had gehouden, werd hij van dichtbij gedood tijdens een ontmoeting.

In Al-Qarara in de stad Khan Yunis gebruikten grond- en luchttroepen van de IDF sluipschuttersvuur en tanks om terroristen in het gebied aan te vallen.

Israëlische marinetroepen die in de noordelijke Gazastrook opereerden, voerden een helikopter aan die een schip trof dat werd gebruikt door terreurorganisaties in het gebied.

278 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page