top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: De wapenproductie-industrie van Hamas in het centrum van de Gazastrook in tunnels blootgelegd


Foto IDF woordvoerder


De 36e Divisie legde fabrieken en een netwerk van tunnels bloot die werden gebruikt om wapens en raketten te vervaardigen.De 36e Divisie heeft, in samenwerking met soldaten van de Yahalom- en Shaldag-eenheden, het hart van de wapenproductie-industrie van Hamas nabij de Salah Al-Din Road in de Gazastrook blootgelegd en vernietigd.Het gebied bestaat uit wapenfabrieken en draaibanken, zowel boven- als ondergronds, die werden gebruikt om munitie en wapens te produceren voor Hamas-agenten.


De soldaten lokaliseerden tientallen tunnelschachten die verbonden waren met een honderden kilometers lange tunnelroute, waaronder een tunnelschacht in de woning van een hoge functionaris van de wapenproductie-eenheid van Hamas.De tunnels waren verdeeld in gebieden die werden gebruikt voor de productie van raketten en wapens. Via het tunnelnetwerk werden wapens door de hele Gazastrook vervoerd.In Maghazi stelden soldaten van de Golani Brigade, vlakbij en binnen civiele gebouwen, tientallen werkplaatsen vrij voor de productie van wapens en tunnelschachten, waaronder grote hoeveelheden wapens en uitrusting.

Foto IDF woordvoerder


Tussen Nuseirat en Bureij vonden soldaten van de 188e Brigade machines en containers voor de productie van chemische stoffen, samen met honderden langeafstandsraketten. Daarnaast voerde het gevechtsteam van de 'Yiftah'-brigade operationele activiteiten uit tegen de terroristische infrastructuur van het Bureij-bataljon van Hamas.

De Hamas-terroristen hebben deze infrastructuur ingebed in en nabij civiele gebouwen en overheidsinstellingen, wat het cynische gebruik van de burgerbevolking door Hamas verder bewijst. De soldaten vonden terroristische gelden in kluizen, propagandamateriaal, kaarten en wapens in de omgeving.429 weergaven0 opmerkingen
bottom of page