top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS en de cijfers achter de logistieke inspanningen van de gevechten in Gaza


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder vandaag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Hila Gad.


De strijdkrachten van het IDF voeren nu al tien dagen hevige gevechten op het grondgebied van de Gazastrook. Tegelijkertijd vinden ook de logistieke inspanningen plaats, die de voortzetting van de gevechten op een continue en functionele manier mogelijk maken. met de Chief Logistics Officer en de Chief Technology and Maintenance Officer, die ons het volledige situatiebeeld en de gegevens verstrekten.


Sinds het begin van de gevechten in de Gazastrook komen dagelijks bevoorradingskonvooien van de brigade de Gazastrook binnen. Tot nu toe zijn tientallen vrachtwagens met munitie, granaten, mortieren en andere wapens betrokken bij logistieke operaties van de brigade. Ook werden de strijdkrachten in het veld voorzien van honderdduizenden liters water, tienduizenden tonnen voedsel en ruim een ​​miljoen liter brandstof.“De logistieke mensen werken dag en nacht om de logistieke continuïteit in de Gazastrook mogelijk te maken”, zegt de hoofdlogistiek, brigadegeneraal Haim Malki, “dit door middel van logistieke operaties die elke dag plaatsvinden en de aanvoer van brandstof, munitie en uitrusting voor de strijdkrachten."


Sinds het uitbreken van de oorlog heeft het Logistieke Korps onder meer 30.000 slaapzakken, 46.000 helmen en 35.000 beschermingspanelen geleverd aan de strijdkrachten in de Gazastrook. De logistieke konvooien zorgden ook voor voedsel: 4.240.000 ontbijten, 853.000 gevechtsrantsoenen, 2.127.000 waterflessen en 870.000 snacks.


Foto IDF woordvoerder


Ook de aanvoer van de keramische vesten vordert in rap tempo. “De dreiging die bestaat voor de strijdkrachten die zich op de grenslijn en daarachter bevinden, is de dreiging van granaatscherven van raketwerpers”, legt brigadegeneraal Malki uit. “De normale luchtafweerraket die de strijdkrachten ontvangen, beschermt 30 procent meer tegen bedreigingen van dit type, omdat het beschermingsgebied breder is. Elke soldaat zal de uitrusting ontvangen die hij nodig heeft, afhankelijk van de prioriteit en operationele paraatheid." Daarom ontvangt elke soldaat die de Gazastrook binnenkomt een keramisch vest.


Naast de logistieke inspanningen zijn de soldaten van het TNA-korps in de Gazastrook bezig met het repareren van beschadigde voertuigen (gepantserde gevechtsvoertuigen) om ze in recordtijd weer operationeel te maken. "Ze bieden een antwoord aan elk militair personeel dat het nodig heeft, en zorgen ook voor de bescherming van de gereedschappen bij bedreigingen in het veld", verduidelijkt de hoofdtechnologie en onderhoudsfunctionaris, brigadegeneraal Ariel Shima.De strijdkrachten en professionals van het TNA-korps waren ook bezig met het repareren van raketwerpers en ander gereedschap dat op 7 oktober beschadigd was, en ongeveer 70% van dit gereedschap is al weer operationeel voor gebruik op het slagveld.


Foto IDF woordvoerder


"De soldaten in het veld zijn gemotiveerd", besluit brigadegeneraal Malki, "en doen heilig werk dicht bij de strijdkrachten."

273 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page