top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Gezamenlijke operaties van IDF-zee-, lucht- en grondtroepen om terroristen en explosieven te neutraliseren

Raket lanceerinstallaties. Foto IDF woordvoerder


De afgelopen dag hebben zeestrijdkrachten en grondtroepen van de IDF terroristen geïdentificeerd die explosieven plaatsten langs de kust van de Gazastrook en in gebouwen grenzend aan de kust.
De terroristische agenten waren van plan deze explosieven tot ontploffing te brengen bij aanvallen op IDF-troepen. Bij gezamenlijke operaties richtten de marine-, lucht- en grondtroepen van de IDF zich op een aantal terroristen en neutraliseerden de terroristen.Ook identificeerden IDF-troepen drie terroristen die in het zuiden van Gaza-stad een terroristencomplex binnengingen. Een IDF-straaljager raakte de compound en doodde de terroristen. Na de aanval werden secundaire explosies waargenomen, wat erop wees dat er grote hoeveelheden wapens op de compound waren opgeslagen.


Daarnaast vielen IDF-grondtroepen terroristische infrastructuur aan die een bedreiging vormde voor de soldaten. De troepen, onder leiding van de IDF-inlichtingendienst, voerden ook een gerichte aanval uit op operationele gebouwen waar wapens waren opgeslagen en waar terroristische activiteiten werden geleid in Khan Yunis. Er werden talloze wapens gelokaliseerd.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens huiszoekingen in de centrale Gazastrook werden een wapenproductiefaciliteit, lanceerputten en langeafstandsraketwerpers gelokaliseerd. De lanceerinrichtingen werden ontmanteld door IDF-ingenieurstroepen.


Bovendien doodden IDF-troepen tientallen terroristen, onder wie degenen die probeerden explosieven te plaatsen, anderen die drones bestuurden, en degenen die gewapend waren en naar de troepen in Jabalya reden. Bovendien hebben IDF-troepen in Bureij een aantal raketwerpers gestationeerd naast een UNRWA-school.


246 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page