top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: grote trainingsfaciliteit gevonden en ontmanteld in Gaza

Bevelhebbende officieren. Foto IDF woordvoerder


Een ondergrondse trainingsfaciliteit, een mortiervuursimulator en een zwembad om te trainen voor zee-aanvallen, en een Hamas-terroristische trainingsbasis in Daraj Tuffah gevonden die door soldaten van de 401e Brigade werden ontmanteld.


Foto IDF woordvoerder


De soldaten van de 401e Brigade, opererend onder de 162e Divisie, hebben de afgelopen dagen militaire doelen in het Daraj Tuffah-gebied, in de noordelijke Gazastrook, aangevallen.


De soldaten voerden een gerichte aanval uit op de buitenpost Al-Jabari van Hamas in de noordelijke Gazastrook, een van de belangrijkste oefenterreinen voor terroristische agenten.Tijdens de operatie vonden de soldaten een trainingsfaciliteit in ondergrondse tunnels, een aanvalscursus voor het trainen van terroristen, een zwembad waar de terroristen trainden voor maritieme aanvallen, een simulator voor mortier- en wapenvuur tegen IDF-soldaten, en kantoren van de commandanten. van de post. Alle structuren werden door de soldaten ontmanteld.In het gebied van de buitenpost bevond zich een tunnelschacht die verbonden was met een 2 kilometer lange aanvalstunnel van de terroristische organisatie Hamas. De tunnel werd vernietigd door de soldaten van de brigade.Bovendien opereerden de soldaten van het gevechtsteam in een gebied van waaruit deze week raketvuur werd geïdentificeerd richting Israëlische gemeenschappen in het zuiden van Israël.


Tijdens de gerichte aanvallen in het gebied vonden de soldaten van de brigade een raketwerpercomplex. Eén van de lanceerinrichtingen werd gevonden in de buurt van een operationele schacht waaruit twee gewapende terroristen, die van plan waren antitankvuur op IDF-troepen te schieten, tevoorschijn kwamen en door de soldaten werden uitgeschakeld.


De soldaten vonden ook een lanceerplaats voor luchtafweerraketten die klaar was voor lancering. Na het lokaliseren van de lanceerinrichtingen en het voeren van gevechten in het gebied, vernietigden de troepen alle lanceerplaatsen.

328 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page