top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: hoofd Hamas luchtmacht gedood; ondergrondse doelen vernietigd; Hezbollah doelen geraakt


Screenshot YouTube


De afgelopen avond en nacht heeft de IDF diverse ondergrondse doelen in noord Gaza aangevallen, doelen van Hezbollah in zuid Libanon aangevallen en het hoofd van de zogenoemde luchtmacht van Hamass gedood.


Het hoofd van de zogenaamde luchtmacht van Hamas,Atsam Abu Raffa, is gedood bij een nachtelijke luchtaanval, zo maken de Israëlische strijdkrachten en de veiligheidsdiensten van Shin Bet bekend.


Foto IDF woordvoerder


Het leger zegt dat Atsam Abu Raffa verantwoordelijk was voor het beheer van de drones, onbemande luchtvaartuigen, paragliders, luchtdetectiesystemen en luchtverdediging van de terreurgroep.


Het leger zegt dat hij een rol heeft gespeeld bij de planning en uitvoering van de aanval van Hamas op 7 oktober door leiding te geven aan de terroristen die met paragliders Zuid-Israël binnenkwamen, evenals aan de drone-aanvallen op observatieposten van het Israëlische leger.Vrijdagavond hebben IDF straaljagers ongeveer 150 ondergrondse doelen in het noorden van de Gazastrook aangevallen en vernietigd. Tijdens de aanvallen werden ook terroristen van de terreurorganisatie Hamas geëlimineerd en werden gevechtstunnels, ondergrondse gevechtsruimtes en andere ondergrondse terroristische infrastructuren vernietigd.Zoals de commandant van het Zuidelijk Commando, luitenant-kolonel J, zei.: “We gebruiken vuur dat nog nooit eerder in de Gazastrook is gezien. Vanuit de lucht, vanaf de grond of vanuit de ondergrond, de IDF zal elke senior of junior terrorist en elke terroristische infrastructuur van Hamas elimineren.”Brigadegeneraal Gilad Kinan zei: “Tijdens de aanvalsvluchten van vanavond hebben ongeveer honderd straaljagers honderden bommen gedropt en daardoor honderden doelen van de terreurorganisatie Hamas vernietigd. De luchtmacht is voorbereid op de voortdurende ontwikkeling van de campagne, en werkt samen met alle onderdelen in de IDF wanneer het doel duidelijk is: alles vernietigen dat door Hamas wordt aangeraakt."


De IDF zegt dat het een nachtelijke luchtaanval heeft uitgevoerd op een Hezbollah-locatie in Zuid-Libanon, als reactie op raketbeschietingen richting Israël vrijdag.


De raketten waren gericht op een IDF-positie op de Golanhoogte, maar de projectielen landden in Syrië.

449 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page