top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: IDF elimineert hoge commandanten van de Hamas Luchtmacht eenheid

Foto IDF woordvoerder


Vijfenzeventig dagen na het begin van de oorlog met Gaza onthulde het Israëlische leger woensdag de ernstige schade die het heeft toegebracht aan de Hamas-luchteenheid sinds de terroristische aanval op Zuid-Israël op 7 oktober. Op 28 oktober maakten de Shin Bet en de IDF bekend dat de Israëlische luchtmacht het hoofd van de Hamas-luchtmacht, Asem Abu Raffa, had uitgeschakeld.


Sindsdien, zo maakte de IDF woensdagavond bekend, zijn ook drie van zijn opvolgers uitgeschakeld: Muhammad Mazid, Rami Abu Rahma en Ibrahim Elzaidi. De IDF-woordvoerder zei dat "de strijdkrachten van de luchtmacht, met hard werken en nauwkeurige inlichtingen in realtime, sinds het begin van de gevechten veel terreurcellen hebben gedwarsboomd die opereerden vanuit de luchteenheid van de terroristische organisatie Hamas en de capaciteiten ervan aanzienlijk hadden beschadigd."


Bovendien meldde de IDF dat helemaal aan het begin van de gevechten een ‘luchtdetectiesysteem’, ontwikkeld door Hamas in de loop der jaren, werd vernietigd. Het systeem was volgens de IDF verborgen in waterkokers op de daken van burgerwoningen in de Gazastrook, met als doel IDF-vliegtuigen te identificeren en te volgen.Het leger beweert dat als gevolg daarvan "de luchtmacht, in samenwerking met de inlichtingendivisie en Shin Bet, Hamas de mogelijkheid heeft ontnomen om een ​​wijds hemelbeeld te produceren."


De IDF-woordvoerder verklaarde dat de “Inlichtingendivisie van de Israëlische luchtmacht opereert om de superioriteit in de lucht in alle sectoren te behouden en om het luchtruim van de staat Israël te beschermen. De Inlichtingendivisie genereerde, in samenwerking met het Inlichtingendirectoraat (J2), honderden militaire doelen. aan het zuidelijke front. Deze doelen, waaronder wapenopslagfaciliteiten, schuilplaatsen voor terroristen en operationele centra voor hoge functionarissen in de luchteenheid van Hamas, werden getroffen door de IAF.'“Bovendien leidde nauwkeurige inlichtingen tot de identificatie en aanvallen op tientallen lanceerposten van waaruit raketten werden gericht op IDF-troepen in de Gazastrook, evenals tientallen UAV-lanceerposten die op de daken van burgerhuizen waren geplaatst”, aldus de IDF.
331 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page