top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: IDF geeft beelden vrij van aanvallen op Hezbollah-doelen en waarschuwt voor uitbreiding van de oorlog

Screenshot YouTube


IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari gaf zaterdagavond een waarschuwing aan Hezbollah in een speciale verklaring waarin voorheen niet openbaar gemaakte beelden van aanvallen in Syrië en Libanon werden onthuld die wij hieronder laten zien.


De beelden omvatten aanvallen op agenten van Hezbollah's zogenaamde “Golan File” in Syrië, waarbij het vooral gaat om het verzamelen van inlichtingen en het rekruteren van agenten, aanvallen op terroristen die zich voorbereiden om drones te lanceren en aanvallen op een grond-tot-grond raketopslagplaats in Libanon.


Drie troependivisies zijn ingezet aan de noordgrens, zei het Israëlische leger zaterdag, waarbij het een scherpe waarschuwing gaf aan de Hezbollah, terwijl het de aanvallen uiteenzette waarvan Israël zegt dat ze honderden terreuragenten hebben gedood die probeerden de onrustige grens in brand te steken.De commentaren van de woordvoerder van de Israëlische strijdkrachten, admiraal Daniel Hagari, omvatten de zeldzame erkenning van tientallen luchtaanvallen in Syrië tegen de terreurgroep, waarbij de IDF werkt aan het “hervormen van de veiligheidsrealiteit” aan de noordgrens, zodat zo’n 80.000 Israëliërs binnen maanden ontheemd kunnen raken. van onophoudelijke aanvallen om naar huis terug te keren.


Israël zal “klaar zijn om onmiddellijk aan te vallen” als het wordt geprovoceerd, waarschuwde Hagari.


Hagari's verklaring volgde op verschillende aanvallen van Hezbollah waarbij auto's in de Israëlische grensstad Even Menachem en huizen in Avivim werden beschadigd.

Screenshot YouTube


“Sinds het begin van de oorlog heeft Hezbollah zich aangesloten bij Hamas”, zei de IDF-woordvoerder aan het begin van zijn verklaring. “Al 120 dagen leven de inwoners van het Noorden in een complexe realiteit, ver van hun huizen. Hezbollah heeft geprobeerd onze aandacht af te leiden van de strijd in Gaza, door te schieten op Israëlisch grondgebied en verdere terroristische acties te ondernemen. Maandenlang voeren we een zeer intense oorlog aan het noordfront.”Hagari beschreef de geïntensiveerde inspanningen van de IDF in de noordelijke sector sinds 7 oktober, gericht op het beschermen van de inwoners van het noorden en het neutraliseren van de militaire capaciteiten van Hezbollah.


“In plaats van één brigade in vredestijd hebben we drie brigades ingezet, tienduizenden soldaten. Tot nu toe hebben we meer dan 150 terroristische cellen getroffen, waardoor meer dan 200 terroristen en commandanten zijn geëlimineerd. We hebben ons gericht op meer dan 3.400 Hezbollah-locaties verspreid over de hele wereld. Zuid-Libanon, een complex terrein met dorpen en nederzettingen”, zei hij.“Net als Hamas verankert Hezbollah zijn infrastructuur binnen de burgerbevolking om onze pogingen om hen aan te vallen te bemoeilijken. Daarom worden onze aanvallen uitgevoerd met nauwkeurige, door inlichtingen gestuurde targeting. We zijn bereid elk huis dat door Hezbollah wordt gebruikt aan te vallen."


Hagari merkte op dat “drie belangrijke systemen het doelwit waren: Hezbollah-troepen langs de grens, observatieposten en aanvalsposities bedoeld voor gebruik tegen Israël. In totaal hebben we 120 van dergelijke observatieposten getroffen; wapenopslagfaciliteiten met raketten van alle bereik en drones.“Sinds het begin van de oorlog hebben we veertig van dergelijke verborgen pakhuizen aangevallen en vernietigd; en de militaire commandocentra van Hezbollah, het hart van haar militaire operaties. Tot nu toe hebben we meer dan 40 bemande commandocentra met actief personeel aangevallen. We raken ook andere belangrijke systemen, waaronder de luchteenheid van de organisatie. We hebben onder andere een landingsbaan aangevallen die door de eenheid werd gebruikt en de daar opererende terroristen geëlimineerd."De IDF-woordvoerder zei dat de oorsprong van wapens en gevechtsuitrusting die over land en door de lucht worden gesmokkeld, ondubbelzinnig Iran is. Bovendien zijn er pogingen van Hamas-agenten in Syrië om wapens Libanon binnen te smokkelen, die worden verijdeld via verschillende niet bekendgemaakte methoden.


“We richten ons ook op de Hezbollah-infrastructuur in Syrië, nadat we meer dan 50 van dergelijke doelen verspreid over Syrië hebben getroffen. We zullen overal zijn waar Hezbollah wordt aangetroffen. Wat voor Libanon geldt, geldt ook voor Syrië en zelfs daarbuiten”, zei hij.“We geven geen prioriteit aan oorlog, maar we zijn er altijd op voorbereid”, verduidelijkte Hagari. "Hezbollah heeft een fout gemaakt door de kant van Hamas, ontvoerders en verkrachters te kiezen, en Israël zonder geldige reden aan te vallen. We hebben besloten ons op Gaza te concentreren, en die beslissing geldt nog steeds."


Ter afsluiting van zijn opmerkingen richtte hij zich tot de ontheemde inwoners van Noord-Israël en zei: “Ondanks de uitdaging en de hoge prijs die u betaalt, heeft u geduld en veerkracht getoond. Het is onze plicht om de veiligheid langs de noordelijke grens te garanderen, zodat u kunt terugkeren naar uw huizen. Het is een complexe uitdaging en er is nog een lange weg te gaan voordat onze veiligheidsinspanningen uw terugkeer mogelijk zullen maken. We zijn vastbesloten dit doel te bereiken met alle middelen die ons ter beschikking staan.'


Bovendien kondigde de IDF-woordvoerder aan: “Straaljagers hebben een militair gebouw van Hezbollah in het Al-Taibeh-gebied getroffen. Bovendien heeft de IDF de hele dag andere gebieden in Zuid-Libanon aangevallen met tank- en artillerievuur. In de afgelopen uren zijn verschillende lanceringen vanuit Libanon in de berg Dov, zelfs de gebieden Menachem en Yir'on werden geïdentificeerd, zonder dat er slachtoffers vielen. IDF-troepen vielen de bronnen van de brand aan.'


439 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page