top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: IDF heeft bewijs gevonden dat Hamas leerde precisie geleide raketten te ontwikkelen

Foto IDF woordvoerder


Onder leiding van het IDF Inlichtingendirectoraat heeft de Nahal Brigade de terroristische infrastructuur en componenten voor de productie van precisieraketten gelokaliseerd in Daraj Tuffah.

Raketkoppen. Foto IDF woordvoerder


De afgelopen weken was het gevechtsteam van de Nahal Brigade van de 162e Divisie actief in het Daraj Tuffah-gebied in de noordelijke Gazastrook.In samenwerking met het Directoraat Inlichtingen en speciale troepen hebben de troepen een strategische tunnelschacht van Hamas gelokaliseerd, die naar een 100 meter lange tunnel leidde, waarin zich een wapenproductielocatie bevond.Als onderdeel van deze inlichtingeninspanningen met betrekking tot deze wapenproductielocatie vonden de strijdkrachten bevindingen die bewijzen dat Hamas-terroristen – onder Iraanse leiding – leerden hoe ze precieze componenten en strategische wapens moesten bedienen en bouwen, en technologische kennis op dit terrein verwierven.


De IDF deelt beelden van wat volgens haar de raketmotor en kernkop zijn van een precisie raket ontwikkeld door Hamas.

Lift naar productieplaats in tunnel. Foto IDF woordvoerder


Tijdens de gerichte aanvallen werden verschillende terroristen gedood tijdens gevechten van dichtbij met de troepen en bij het ondersteunen van luchtaanvallen.


Het is bekend dat Hamas over geleide antitankraketten en kleine explosieve drones beschikt – die op korte afstand worden gebruikt – evenals over geïmproviseerde, met explosieven beladen autonome onderzeeërs of onderwaterdrones, maar niet over geleide langeafstandsraketten.


De terreurgroep beschikt ook over van de schouder afgevuurde luchtafweerraketten, die niet effectief zijn tegen Israëlische vliegtuigen.Het is onduidelijk of Hamas zijn geleide raketten ooit heeft ingezet, of zich slechts in de ontwikkelingsfase bevond.


Er was een direct verband tussen de timing van de aankondiging en de penetratie en overname door de IDF van een grote strategische tunnel in het Daraj Tuffah-gebied in het noorden van Gaza in de afgelopen dagen.


432 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page