top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: IDF heeft schuilplaats Sinwar en tunnels eronder gevonden en verwoest

Foto IDF woordvoerder


Tunnels van het algemene hoofdkwartier van Hamas, gevonden en verwoest in de noordelijke Gazastrook: in de tunnels bevonden zich een elektriciteitsnetwerk, ventilatie- en rioleringsinfrastructuur, gebedsruimtes en rustruimtes.


De afgelopen weken heeft het 14e Reserve Brigade Combat Team, onder het bevel van de 162e Divisie, een van de schuilplaatsen van de leider van de terroristische organisatie Hamas in de Gazastrook, Yahya Sinwar, gelokaliseerd en vernietigd.


Het appartement bevond zich in de buurt van Gaza-stad in de noordelijke Gazastrook, met daarin veel vondsten.


Soldaten van de Yahalom-eenheid onderzochten het appartement met behulp van aanvullende technologische middelen en ontdekten dat zich in de kelder een strategische tunnelschacht bevond. De soldaten inspecteerden de tunnelschacht en bereikten een belangrijke tunnel die blijkbaar wordt gebruikt door hoge functionarissen van de Militaire en Politieke Vleugel van Hamas.Het appartement maakt deel uit van een lang en vertakt tunnelnetwerk, waarin hoge functionarissen van de terroristische organisatie Hamas zich verplaatsten en opereerden. De tunnelschacht die zich in de noordelijke Gazastrook bevond, leidde naar een 218 meter lange tunnel, met een diepte van ongeveer 20 meter. In de tunnel bevonden zich een elektriciteitsnetwerk, ventilatie- en rioleringsinfrastructuur, schuilplaatsen, gebedsruimtes en rustruimtes. De tunnel werd zo gebouwd dat het mogelijk zou zijn om erin te blijven en er gedurende langere tijd gevechten uit te voeren.Aan het einde van het onderzoek en de operationele activiteit langs de tunnelroute werd de tunnel vernietigd door de soldaten van de Yahalom-eenheid.796 weergaven0 opmerkingen
bottom of page