top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: IDF onthult tunnel in Khan Yunis waar gijzelaars recent waren opgesloten als beesten en die ook door Hoge Hamas officieren werd gebruikt

Binnen in de tunnel. Foto IDF woordvoerder


Soldaten van de Yahalom-eenheid en een andere speciale eenheid voerden onder bevel van de 98e Brigade een gerichte aanval uit op een extra strategische ondergrondse tunnel van meer dan een kilometer lang in Khan Yunis.De tunnel werd gebruikt om hooggeplaatste leden van de terroristische organisatie Hamas te verbergen en gijzelaars vast te houden.


De strijdkrachten vochten in de tunnel tegen terroristen, braken metalen deuren open en neutraliseerden explosieven.


Tijdens doorzoekingen van de tunnel werden verschillende kamers ontdekt, waaronder een getraliede cel waar gijzelaars werden vastgehouden, een badkamer en een rustruimte die werd gebruikt door terroristen die de gijzelaars vasthielden.


Kijk hieronder de schokkende beelden:Bovendien werden in de tunnel inlichtingenmateriaal en wapens van de terroristische organisatie Hamas gevonden. In deze tunnel werden op verschillende tijdstippen ongeveer 12 gijzelaars vastgehouden; drie van hen zijn inmiddels terug in Israël, maar de rest wordt nog steeds vastgehouden in Gaza.


Zoals de praktijk is van de terroristische organisatie Hamas, werd deze tunnel ook gebouwd onder het hart van een civiel gebied van Khan Yunis, en schattingen van de inlichtingendiensten suggereren dat er miljoenen Shekels in de bouw ervan zijn geïnvesteerd.


Deze strategische tunnel maakt deel uit van een ingewikkeld en onderling verbonden ondergronds labyrint, gekoppeld aan een andere tunnel die een paar weken geleden werd onthuld en waar nog meer gijzelaars werden vastgehouden.
1.767 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page