top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: IDF-troepen blijven opereren in de Gazastrook en heeft in het westen van Khan Yunis meer dan 30 terroristen gedood

Foto IDF woordvoerder


IDF-troepen zetten de operationele activiteiten in het westen van Khan Yunis voort. De troepen doodden meer dan dertig terroristen en versterkten de operationele controle over het gebied met gerichte aanvallen op terroristische infrastructuur, sluipschutter hinderlagen en patrouilles.


In het westen van Khan Yunis probeerden twee terroristen zich onder de dekking van de burgerbevolking van Gaza te verplaatsen. Eén van de terroristen werd ook geïdentificeerd terwijl hij een pistool op een IDF-voertuig richtte. De troepen reageerden onmiddellijk en doodden de twee terroristen. Dit is opnieuw een voorbeeld van Hamas’ systematische gebruik van de burgerbevolking als menselijk schild voor zijn militaire activiteiten in de Gazastrook.Bovendien identificeerden IDF-troepen een aantal terroristen die explosieven op een motorfiets overbrachten in het gebied van Khan Yunis. De troepen schakelden met de hulp van een vliegtuig een terroristencel uit.IDF-troepen voerden ook aanvallen uit op twee wapenopslagfaciliteiten die zich in de woningen van terroristen bevonden.


In centraal Gaza hebben IDF-troepen de afgelopen dag ongeveer tien terroristen gedood. Tijdens de activiteit identificeerden de troepen een terroristencel die een compound binnenkwam vanwaar een antitankraket gereed werd gemaakt om op IDF-troepen te schieten. Binnen een paar minuten richtte een IDF-straaljager de terroristen op en doodde ze.

197 weergaven0 opmerkingen
bottom of page