top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: IDF troepen schakelden een terroristische cel uit die explosieven plaatste nabij de troepen in het westen van Khan Yunis

Foto IDF woordvoerder


De afgelopen dag bleven de marine-, lucht- en grondtroepen van de IDF gezamenlijke operationele activiteiten uitvoeren in de Gazastrook, waarbij terroristische cellen werden geëlimineerd en de terroristische infrastructuur werd vernietigd. Naast de gevechten in het gebied van Khan Yunis hebben de troepen verschillende terroristen in het noorden en midden van Gaza geëlimineerd.IDF-grondtroepen blijven gerichte aanvallen uitvoeren in het westen van Khan Yunis. Speciale troepen van de IDF vielen een complex binnen in het gebied dat door Hamas-terroristen werd gebruikt om aanvallen op IDF-troepen uit te voeren. Bovendien identificeerden IDF-troepen een terroristencel die explosieven plaatste in de buurt van de troepen die in het gebied opereerden. Na hun identificatie gaven IDF-troepen een vliegtuig opdracht de terroristencel aan te vallen en te elimineren.


Als onderdeel van de strijd in Khan Yunis identificeerden IDF-troepen twee terroristen die wapens droegen die uit de terreurinfrastructuur in het gebied kwamen. Door coördinatie tussen de grond- en luchttroepen van de IDF werden de terroristen met succes getroffen en geëlimineerd.Tijdens operationele activiteiten in het westen van Khan Yunis hebben de troepen 15 terroristen geëlimineerd. Bovendien voerden de troepen gerichte aanvallen uit op terroristische infrastructuur, waarbij verschillende wapens, waaronder AK-47's, munitiemagazijnen en granaten, werden geïdentificeerd.


Tijdens aanvullende operationele activiteiten in het gebied gaven grondtroepen van de IDF een vliegtuig opdracht om verschillende gebouwen aan te vallen die waren uitgerust met explosieven die zich in de buurt van de troepen bevonden. Bovendien vonden de troepen tijdens gerichte aanvallen op terreurdoelen in het gebied wapens, militaire uitrusting en technologische uitrusting.


In het gebied van Beit Lahia identificeerden IDF-troepen een gewapende terroristencel die opereerde in een gebied grenzend aan een militaire post van Hamas. Als reactie daarop werd een vliegtuig naar de locatie van de terroristencel gestuurd voordat ze de geplande aanval konden uitvoeren, en werden twee extra gewapende terroristen geïdentificeerd die naast de terroristencel opereerden. Hierna sloegen vliegtuigen toe en schakelden de cel uit, evenals de twee terroristen.

249 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page