top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: in een huis waar gezin met kinderen woonde werden raketten, mortieren en granaten gevonden

Foto IDF woordvoerder


De militairen van de gevechtsteams van de 188e en de Golani-brigade hebben in veel huizen in het Al Buraij-gebied wapens, raketten, tunnelschachten en trainings- en inlichtingenmateriaal van Hamas gelokaliseerd.


Tijdens de huiszoekingen van het 188th Brigade Combat Team vonden de strijders langeafstandsraketten in een gezinswoning, met een bereik van 20 km. In het huis werd ook een ander wapen gevonden dat werd gebruikt door de terroristische organisatie Hamas. De raketten werden vernietigd en de wapens werden in beslag genomen.De militairen van het gevechtsteam van de Golani Brigade deden, geleid door de inlichtingendiensten, een inval in een ander civiel woongebouw in het al-Bureij-kamp, ​​waar ze veel wapens, munitie, tientallen schouder afgevuurde raketten en granaten vonden.


"Wij zijn bataljon 890 en speciale genie, en we zijn hier in Beit Tamim in een huis waar een gezin met kinderen woont", zei bataljon 890, luitenant-kolonel Yoni, "beneden op de eerste verdieping vonden we raketten die Tel Aviv kunnen bereiken."‘Je kunt hier een bijenkorf zien van nog meer langeafstandsraketten, mortieren en andere uitrusting die tegen onze strijdkrachten werd gebruikt,’ vervolgde hij. ‘We zijn hier in een huis van een gezin dat hier woont met een woonkamer, een keuken en een kinderkamer en een eerste verdieping dat een militair magazijn is, het is onvoorstelbaar".466 weergaven1 opmerking
bottom of page