top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Na 50 dagen werden families weer herenigd


De ontroerende foto van de familie Almog-Goldstein na hun terugkeer uit gevangenschap. Foto N12News


Dit artikel is tot stand gekomen met gebruikmaking van N12News.


De gijzelaars die zaterdag en zondag werden vrijgelaten uit de gevangenschap van Hamas als onderdeel van de tweede en derde impuls van de deal, lieten geen droge ogen achter. Samen met de grote opwinding van een heel land om hen heen, waren het degenen die met open armen en groot verlangen op hen wachtten hun families en goede vrienden – die hen ontmoetten voor de eerste emotionele hereniging na hun terugkeer uit Gaza.De familie Almog-Goldstein, wier moeder en drie kinderen vandaag werden vrijgelaten, werden ook herenigd voor een emotionele foto in het Schneider Ziekenhuis met hun familieleden die in Israël op hen wachtten. De 48-jarige Chen werd ontvoerd uit Kfar Gaza met haar 8-jarige Tal, de 11-jarige Gal en de 17-jarige Agam. Haar man Nadav en haar dochter Yam, die op welke manier dan ook probeerden haar familie te redden, werden bij de aanval vermoord.


Inbar Goldstein, de tante van Agam, Gal en Tal, zei na hun vrijlating: "Ze zijn in orde, in goede staat en glimlachend. We zullen de strijd voortzetten totdat de laatste van de ontvoerden veilig en wel bij ons terugkeert." Ze voegde eraan toe dat ze op de hoogte zijn van de grote ramp die hun familie op Black Sabbath is overkomen, toen, zoals gezegd, vader Nadav en dochter Yam werden vermoord. “Vanaf hier nemen we de tijd om diep adem te halen, te glimlachen, de stukken op te rapen en het gevecht voort te zetten totdat de laatste van de ontvoerden veilig en wel bij ons terugkeert”, luidt de verklaring van de familie.


Vier leden van de familie Haran keerden gisteravond terug naar Israël en werden bij hun aankomst in het land met grote opwinding begroet. Shoshen Haran, 67 jaar oud, keerde terug met haar dochter Adi Shom, 30 jaar oud, samen met haar kinderen Neve, 8 jaar oud, en Hiel, 3 jaar oud. Het hoofd van de familie Tal Shoham zal in gevangenschap blijven omdat hij niet voldoet aan de criteria voor vrijlating.


Moeder Sharon en haar zoon Omar Foto: Haim Tzach via N12News


De 52-jarige Sharon Avigdori en de 12-jarige Beita Noam, die 50 dagen geleden uit kibboets Bari werden ontvoerd, zijn zaterdag vrijgelaten uit Hamas-gevangenschap. Na een vertraging van uren ontvingen de vader van het gezin, Chen, en zijn zoon Omar hen in het Sheba-ziekenhuis.


"Zij waren de eersten die werden geïdentificeerd, het was verbazingwekkend", zei Chen opgewonden nadat hij Sharon en Noam in de voertuigen van het Rode Kruis had herkend. "Dit is waar mijn kleine deel van het verhaal eindigt, maar het gevecht is nog niet voorbij. Het is een waanzinnige opluchting." Hij zei ook dat hij vanaf het moment dat de namen van Noam en Sharon werden gepubliceerd, talloze opgewonden telefoontjes ontving - na urenlange zenuwslopende druk met de vertraging bij het uitvoeren van de tweede hartslag. "Ik had een goed gevoel, omdat ik hun interesse om de overeenkomst niet na te komen niet begrijp, behalve om ons op de zenuwen te werken", zei hij.


Mia Regev ontmoette haar moeder in het ziekenhuis. Mia Regev, die gisteren ook werd vrijgelaten uit Hamas-gevangenschap nadat ze samen met haar 18-jarige broer Itai was ontvoerd van het natuurfeest in Ra'im, werd in redelijke toestand geëvacueerd naar het Soroka-ziekenhuis. Haar broer Itai blijft in gevangenschap, ook al wordt hij volgens de overeenkomst met Hamas als een kind beschouwd. Hun moeder, Mirit, kwam haar dochter Mia bezoeken in het ziekenhuis - en de twee omhelsden elkaar lange tijd.We zijn allemaal erg opgewonden over de terugkeer van Mia naar ons, samen met de andere ontvoerden en de ontvoerden die zijn vrijgelaten. Dit is een complexe tijd en we bevinden ons nu in de processen die op de verschillende gebieden nodig zijn om de optimale acclimatisatie en volledige behandeling van Mia. We hebben wat tijd nodig om een ​​accuraat antwoord te geven op de verschillende behoeften, en om onze huidige situatie te begrijpen,' zei Mirit.


Mia tussen de Hamas mannen. Foto IDF


Ze voegde eraan toe: “Vandaag, een paar uur na de vrijlating van onze Mia, ervaren we enerzijds enorm geluk en anderzijds complexiteit. Itai wordt nog steeds ontvoerd en we lopen voorop in de strijd om de familie te herenigen. en wensen dat hij zo snel mogelijk naar huis terugkeert. We vragen het publiek dat ons tot nu toe heeft gesteund en gesterkt om te bidden voor zijn terugkeer, en uiteraard voor de spoedige terugkeer van de rest van de ontvoerden.'
339 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page