top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Net terug na 4 maanden Gaza redt hij levens in terreuraanslag

Hanania Ben-Shimon en zijn auto. Foto via Ynet


Net terug na vier maanden Gaza, ging Hanania Ben-Shimon, 23, donderdagochtend dapper de strijd aan met een van de terroristen die het vuur openden op auto's midden in een verkeersopstopping op Highway 1 nabij de nederzetting Maale Adumim op de Westelijke Jordaanoever.


Ben-Shimon, die met zijn moeder in de auto zat, reageerde snel op de terreurdreiging en neutraliseerde de terroristen ondanks dat hij in zijn been en buik werd geschoten, aldus Ynet.


Ben-Shimons vader Arik zei dat hij vorige week na vier maanden in de Gazastrook werd ontslagen uit de reservedienst in Khan Younis.


Toen de terrorist de auto aan zijn linkerkant stopte en begon te schieten, schoot Hanania hem eerst door het raam. stapte uit de auto, naderde hem en neutraliseerde de terrorist, maar raakte daarbij zelf ook gewond."Volgens Arik raakte de moeder van Hanania, die in de auto zat, niet lichamelijk gewond, maar verkeert ze in shock. "Ze stapte uit de auto en rende terug", legde hij uit. "Mijn zoon verkeert in een matige toestand en is getroffen door verschillende kogels in de buik en het dijbeen. Hij heeft geen ernstige inwendige verwondingen, maar hij heeft wel breuken. Hij is bij bewustzijn en kon met mij praten."


In een gesprek met Ynet prees een vriend van Hanania hem als een held en zei: “Hanania is het mooie gezicht van Israël. Hij keerde vorige week terug van de gevechten in Khan Younis na enkele maanden in Gaza, kreeg een vuurwapenvergunning om levens te redden en begon te werken als reisbeveiliger.


Toen ik over de aanval hoorde, twijfelde ik er niet aan dat als iemand zo zou naderen en zichzelf in gevaar zou brengen, het Hanania zou zijn. Hij vertelde me ooit hoe verenigd het volk van Israël is en hoe bereid hij is om zichzelf op het spel te zetten voor het land en de burgers. Tegenwoordig krijgen die woorden een nieuwe betekenis."


Adi Zohar, een 30-jarige zwangere vrouw, raakte ernstig gewond bij de aanval. Gelukkig raakte haar baby niet gewond en bleef ze bij bewustzijn. De trauma-eenheid van het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem zei dat ze een operatie had ondergaan nadat ze in de borst was geschoten.De andere twee terroristen werden geëlimineerd door een politieagent die verhinderde dat het bloedbad voortduurde. Hij stond op weg naar zijn werk in het verkeer en bevond zich toevallig dicht bij de terroristen.


"Ik stapte van de motor, zette een identificatiepet op en begon te 'peddelen' om contact op te nemen", zei hij. Er waren twee terrorist die met mij vochten, ik heb beiden geëlimineerd - en het incident eindigde. Ik heb mijn plicht gedaan, zoals alle Israëlische politieagenten, ik heb niets anders gedaan. Iedere politieagent in zijn DNA streeft naar contact.”


492 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page