top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Nieuwe details van de complexe operatie om de lichamen van gijzelaars Hanan Yablonka, Michel Nisenbaum en Orion Hernandez uit de Gazastrook te redden

Foto IDF woordvoerder


De lichamen van de gijzelaars Hanan Yablonka, Michel Nisenbaum en Orion Hernandez, moge hun nagedachtenis een zegen zijn, werden afgelopen donderdagavond teruggevonden tijdens een gezamenlijke operatie in Jabaliya en door de IDF en de ISA teruggestuurd naar Israël.


Volgens geverifieerde inlichtingendiensten werden de drie gijzelaars vermoord tijdens het bloedbad van 7 oktober en door Hamas-terroristen ontvoerd van het kruispunt Mefalsim naar de Gazastrook.


Als onderdeel van de huidige operaties van de soldaten van de 98e Divisie in het Jabaliya-gebied, hebben soldaten van het 75e Bataljon een terrorist geëlimineerd die schijnbaar als spotter opereerde boven het gebied waar de lichamen van de gijzelaars werden vastgehouden. De soldaten vielen vervolgens het gebied binnen en lokaliseerden de plaats van de lichamen.Kort daarna trokken speciale troepen van de Yahalom-eenheid, de ISA en soldaten van een speciale eenheid van het Directoraat Inlichtingen (J2) het gebied binnen, lokaliseerden de lichamen van de drie gijzelaars en redden hen tijdens een complexe operatie die 's nachts werd uitgevoerd.


De verkregen inlichtingeninformatie over de locatie van de lichamen van de gijzelaars was gebaseerd op nauwkeurige informatie die de afgelopen dagen werd ontvangen en geanalyseerd door de inlichtingendienst van de divisie, de ISA en het hoofdkwartier van de ontvoerde en vermiste personen van het directoraat Inlichtingen (J2). De operaties om de lichamen te redden maken deel uit van een campagne die zowel boven als ondergronds wordt gepland en uitgevoerd onder leiding van de 98e Divisie in Jabaliya.De lopende onderzoeksinspanningen worden uitgevoerd op het hoofdkwartier van de Hostage Task Force in het Directoraat Inlichtingen (J2), zij aan zij met de ISA en andere IDF-eenheden. De inspanning duurde enkele maanden en omvatte het verzamelen van inlichtingen en het analyseren van inlichtingenindicaties om de algehele beoordeling samen te stellen. Na het complexe inlichtingenwerk stond het hoofdkwartier in voortdurende en nauwe communicatie met de strijdkrachten ter plaatse om hen naar de exacte locatie te leiden die de inlichtingen en analyse suggereerden.

644 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page