top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Ook het Rantisi ziekenhuis werd gebruikt voor terreur doeleinden, met tunnels en wapenopslag

Foto IDF woordvoerder


De IDF heeft drie terreurtunnelschachten van de terreurorganisatie Hamas gelokaliseerd en vernietigd nabij het Rantisi-ziekenhuis en in de nabijgelegen middelbare school; de tunnelschachten, tientallen meters diep, zijn verbonden door een ondergronds netwerk dat onder het ziekenhuis doorloopt en naar het hart van Gaza-stad leidt.


Bovendien hebben soldaten van de 401e en 460e brigades tijdens gevechten in de omgeving van het ziekenhuis tientallen terroristen gedood. Als onderdeel van de activiteit voerden het Tzabar-bataljon en het 52e bataljon invallen en scans uit van gebouwen in het ziekenhuisgebied, waar aanzienlijke terreurinfrastructuur werd aangetroffen, waaronder commando- en controlecentra, media-apparatuur, kaarten, hulpmiddelen en talrijke wapens.De afgelopen weken hebben IDF-soldaten onder leiding van de 401e Brigade van de 162e Divisie, in samenwerking met Flotilla 13 en de 'Yahalom'-eenheid, drie operationele tunnelschachten nabij het Rantisi-ziekenhuis gelokaliseerd en doorzocht.'Yahalom'-soldaten doorzochten het gebied om de schachten en tunnels - met behulp van verschillende middelen en de topografie van de tunnels en de verbindingen tussen de schachten in kaart te brengen.


Uit deze operatie is gebleken dat de schachten met elkaar zijn verbonden door een breed ondergronds netwerk dat onder het ziekenhuis door loopt en zich over meerdere kilometers uitstrekt en naar strategische punten in het hart van Gaza-stad leidt. De tunnel in Rantisi ligt dichtbij een school en leidt naar een andere school in de omgeving. De tunnel diende ook als commando- en controlecentrum voor het voeren van gevechten in de noordelijke Gazastrook en voor het uitvoeren van terroristische aanslagen.De operationele schacht in een meisjesschool in de omgeving is ongeveer 20 meter diep en beschikt over een lift en elektrische infrastructuur. Naar aanleiding van inlichtingeninformatie onder leiding van eenheid 504 van het directoraat Inlichtingen werd een andere operationele schacht gelokaliseerd in een van de schuilplaatsen die werden gebruikt door een van de commandanten van de marine-eenheid van Hamas in de Gazastrook.


In de topografie van de tunnels bevonden zich kruispunten en explosiedeuren - ontworpen om te voorkomen dat IDF-soldaten zouden inbreken en om te beschermen tegen schade aan de tunnelinfrastructuur.In een gezamenlijke operatie van soldaten van de 'Yahalom'-eenheid en technische soldaten van de 14e Brigade werden de tunnelinfrastructuur en schachten vernietigd.

De ontdekking van de schachten bij het ziekenhuis en de school demonstreert eens te meer het cynische gebruik dat Hamas maakt van de burgerbevolking. Het blootleggen van het gebruik door Hamas van de inwoners van de Gazastrook, inclusief vluchtelingen en kinderen, als menselijk schild.
413 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page