top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Parachutistenbrigade opereert in Khan Yunis tegen terroristen en hun infrastructuur

Foto IDF woorvoerder


Strijdkrachten van de Parachutistenbrigade zijn verwikkeld in intensieve gevechten in het westen van Khan Yunis. De strijdkrachten voeren gerichte aanvallen uit op de terroristische infrastructuur en hebben de afgelopen week vele tientallen terroristische agenten geëlimineerd.De terroristen werden gedood door sluipschuttersvuur, in gevechten van dichtbij, door tankvuur en met luchtsteun.Bij een aanvullend incident identificeerden de soldaten zeven gewapende terroristen op een kruispunt nabij de strijdkrachten en schakelden ze uit. Andere troepen kwamen een groep van zes terroristen tegen, drie werden geneutraliseerd door tankvuur en drie andere agenten die probeerden te ontsnappen werden gedood door grondtroepen.


Als onderdeel van het intensiverende offensief tegen terroristische krachten in het gebied hebben de soldaten tientallen locaties waar terroristische infrastructuur zich bevond grondig gescand.


Er waren talloze gevechtsfaciliteiten, explosieven, vervalste gebouwen en documenten die werden gebruikt voor het verzamelen van inlichtingen. Bij één operatie drong een IDF-eenheid een gebouw binnen waar een explosief op de hoofdingang werd gericht. De strijdkrachten neutraliseerden het toestel en in datzelfde gebouw bevonden zich ook AK-47's en munitie.

Foto IDF woordvoerder


Tijdens een aanval op de terroristische infrastructuur vonden de strijdkrachten lichaamscamera's van Hamas-terroristen. De camera's bevatten beelden waarop te zien is hoe terroristen een gebouw van wapens voorzien en manipuleren met explosieven voordat de troepen binnenkwamen, hoe de troepen het gebouw binnengingen, de explosieven onschadelijk maakten en de wapens lokaliseerden.Parallel aan de grondoperatie voerde het Vuurleidingscentrum van de brigade, in coördinatie met de luchtmacht, verschillende aanvallen uit op wapenopslagfaciliteiten.

433 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page