top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Reddingsoperaties terwijl ze onder vuur liggen, vanuit de lucht en vanaf de grond

Foto IDF woordvoerder


Reddingsoperaties terwijl ze onder vuur liggen, vanuit de lucht en vanaf de grond, in complexe terreinomstandigheden - de gecombineerde krachten van Unit 669 en Unit 5515 redden levens.Dagelijks worden er reddingsoperaties uitgevoerd die de levens van soldaten in het veld redden. In de operatiekamer van de Israëlische luchtmacht zijn functionarissen verantwoordelijk voor het sturen van helikopters als er behoefte is aan een luchtevacuatie.


Tegelijkertijd worden grondevacuatieteams van Unit 5515 en Unit 669 ingezet voor reddingsoperaties. De operatiekamer zorgt ervoor dat elke reddingsactie luchtdekking heeft en gedurende de hele operatie contact houdt met de grondevacuatiemacht. Bovendien bepaalt het IDF Home Front Command Medical Center, in coördinatie met de evacuatie-eenheid van de IDF, de evacuatielocaties op basis van operationele overwegingen, in coördinatie met veldpersoneel, om ervoor te zorgen dat elk slachtoffer een optimale behandeling krijgt.


Tientallen teams van Unit 669 vechten samen met de grondtroepen in het veld en vormen een onmiddellijke reddings keten die de gewonden de eerste medische behandeling biedt.De teams van Eenheid 5515, samen met Eenheid 669, staan stand-by in verschillende gevechtszones. Vanaf het moment van het evacuatieverzoek evacueren de mobiliteits- en evacuatiekrachten binnen enkele minuten snel de gewonden terwijl ze de medische behandeling voortzetten totdat ze het punt bereiken waar de gewonden worden overgebracht naar de helikopter of bereden evacuatievoertuigen, waar de medische behandeling doorgaat tot hun aankomst in ziekenhuizen in het land.

312 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page