top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: terreurtunnel van van 1,5 km met wapenproductie ontdekt en vernietigd

Foto IDF woordvoerder


Een terroristentunnel van anderhalve kilometer met daarin een raketfabriek werd ontdekt door troepen van de 7e Brigade die zorgden voor vernietiging van deze productiecapaciteiten van Hamas.Troepen van de 7e Brigade en de Yahalom-eenheid opereerden in een strategisch en centraal terroristenbolwerk in Khan Yunis. Het bolwerk werd door Hamas opgericht in het hart van een woonwijk, grenzend aan twee lokale scholen.

Foto IDFR woordvoerder


Terwijl de strijdkrachten het gebied naderden, openden terroristische cellen het vuur met lichte wapens en RPG's in een poging te voorkomen dat de troepen binnendringen. De terroristen brachten ook de tunnelschachten tot ontploffing in een poging de toegang van de troepen tot het ondergrondse netwerk te voorkomen.


De strijdkrachten vochten gevechten met veel terroristen, reageerden met vuur en doodden de terroristen op korte afstand met machinegeweervuur, dodelijke granaten en luchtsteun.


De troepen hebben, samen met de strijdkrachten van Yahalom, talloze tunnelschachten gelokaliseerd die leidden naar een lange tunnelroute met een laboratorium en een draaibank voor de ondergrondse productie van raketten, de grootste draaibank die tot nu toe in de zuidelijke Gazastrook is ontdekt.Het ondergrondse tunneltracé is na onderzoek gescand, onderzocht en vernietigd. Deze activiteit maakt deel uit van de inspanningen om de wapen- en raketproductiecapaciteiten van Hamas in de Gazastrook te vernietigen.682 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page