top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Terroristen leider en zijn zoon in Jenin gearresteerd


Screenshot


Dinsdagvond hebben soldaten van de militaire IOS-eenheid in de stad Jenin, als onderdeel van een gezamenlijke operatie van de Shin Bet en de IDF, Ata Abu Ramila, 63, een senior terroristenleider in de Jenin-sector, en zijn zoon gearresteerd.


De afgelopen maanden heeft Ata Abu Ramila terroristische activiteiten gepromoot met financiering van tienduizenden Shekels en heeft hij gezochte terreurverdachten en terroristische agenten geholpen. Het grootste deel van zijn activiteiten was gericht in het Jenin-gebied en hij speelde een belangrijke rol bij de escalatie van de veiligheidssituatie in het gebied.Abu Ramila fungeerde maandenlang als een centrale aanstichter in heel Judea en Samaria en riep op tot het doden van IDF-soldaten en opheffen van de staat Israël, terwijl hij misbruik maakte van zijn publieke positie ter plaatse. Gezien zijn positie en connecties in Judea en Samaria en in het buitenland vormden zijn activiteiten een grote bedreiging die zijn onmiddellijke arrestatie noodzakelijk maakt.


Daarna opereerden strijders van Dovdevan, Harob Patrol, Dokifat Battalion, Engineering in het vluchtelingenkamp Jenin in een operatie om de terroristische infrastructuur te dwarsbomen. Tijdens de operatie ontdekten de soldaten kant-en-klare ladingen die onder de wegen in het kamp waren begraven om de troepen schade toe te brengen.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens de operatie schoten en gooiden gewapende terroristen explosieven naar de troepen die terugschoten. Bovendien viel een vliegtuig een terroristengroep aan die op de strijdkrachten schoot. Verschillende terroristen werden getroffen.


Tijdens huiszoekingen in het kamp lokaliseerden en vernietigden Devdevan-troepen een ondergrondse schacht die munitie bevatte. Tegelijkertijd werden militaire uitrusting en munitie gevonden in een verdacht voertuig in beslag genomen door MGB-troepen.Geen slachtoffers onder onze strijdkrachten.

496 weergaven1 opmerking

1 Comment


HansLa23+
Nov 01, 2023

Kijk dat helpt !

Like
bottom of page