top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: tunnel gevonden waar gijzelaars werden vastgehouden en ruim 300 tunnel schachten

Tunnelschachten worden dichtgegooid. Foto IDF woordvoerder


De afgelopen dag heeft de IDF een enorme ondergrondse tunnel blootgelegd die door de terreurorganisatie Hamas onder de stad Khan Yunis was uitgegraven. De tunneltunnel werd gelokaliseerd door de Commando-eenheid, de Yahalom Combat Engineering Unit en Special Forces.


De tunnel was verbonden met een uitgebreid ondergronds tunnelnetwerk onder een civiel gebied in de stad. Er wordt geschat dat er miljoenen Shekels zijn geïnvesteerd in het uitgraven van de tunnel en het uitrusten ervan met luchtventilatiesystemen, elektriciteitsvoorziening en sanitair. Na onderzoek van de tunnel kan worden bevestigd dat Israëlische gijzelaars zich in de tunnel hebben bevonden.De 98e Divisie vecht tegelijkertijd ondergronds en bovengronds in stedelijke gebieden van de stad. Technische troepen, de Yahalom-eenheid, het Commando en andere troepen leiden de inspanningen om tunnels te lokaliseren, te onderzoeken en te ontmantelen met geavanceerde technologie en operationele middelen.Tijdens ondergrondse gevechten hebben de troepen meer dan 300 tunnelschachten gelokaliseerd, waarvan sommige leiden naar belangrijke tunnels, tactische schachten en ondergrondse gebieden die worden gebruikt als wapenopslagfaciliteiten en gevechtsgebieden.


Tot nu toe zijn ruim honderd tunnels ontmanteld en buiten gebruik gesteld en in sommige tunnels zijn ook terroristen geëlimineerd.

723 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page