top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Tunnel netwerk en Hamas hoofdkwartier gebouwen vernietigd

Tunnel schaften en hoe de verbinding onder de grond waren. Foto IDF woordvoerder


De afgelopen weken voerden IDF-troepen operationele activiteiten uit in het Issa-gebied in het zuidelijke deel van Gaza-stad; een tunnelnetwerk dat dienst deed als ondergrondse post en talloze gebouwen die gebruikt werden als Hamas-hoofdkwartier werden vernietigd.Als onderdeel van operaties in het zuiden van Gaza-stad vielen soldaten van het Yiftah-bataljon (11e) en gevechts technische troepen het Hamas-hoofdkwartier in het Issa-gebied aan. De soldaten identificeerden een terroristencel die probeerde de strijdkrachten aan te vallen en schakelden ze uit in gevechten van dichtbij. Bij de operaties in het Issa-gebied werden veel Hamas-terroristen geëlimineerd, evenals veel gebouwen die voor terroristische activiteiten werden gebruikt en wapens die werden vernietigd.


Soldaten van de Parachutistenbrigade die in het gebied opereerden, ontdekten een aantal schachten die naar een belangrijke ondergrondse tunnelroute leidden.Soldaten van de Yahalom-eenheid en de Oketz K-9-eenheid onderzochten de belangrijke en strategische ondergrondse tunnelroute onder de ‘Issa’-post – die door de terroristische organisatie Hamas als ondergrondse basis werd gebruikt.Deze structuur met meerdere niveaus diende als ondergrondse post. De verdiepingen werden gebruikt voor opslag, schuilplaatsen, commando en controle en verplaatsing van agenten tussen verschillende gebieden. Na onderzoek met verschillende technologische middelen en in samenwerking met de gevechtstechnische krachten van de 99e Divisie, vernietigden de soldaten de ondergrondse tunnelroute.


De IDF heeft beelden vrijgegeven van de hondencamera's van de Oketz K-9-eenheid van de Marom Brigade, waaruit een honderden meters lang tunnelnetwerk blijkt, inclusief commando- en communicatiekamers, schuilplaatsen met tientallen meters ruimte, betonnen bunkers en water- en elektriciteitsinstallaties.Tot nu toe tijdens de oorlog hebben de soldaten en honden van de eenheid tientallen tunnels gescand en bevindingen gevonden waardoor de troepen de tunnels konden betreden.

567 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page