top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Tunnel waar gijzelaars werden vastgehouden gevonden met tekeningen van 5-jarige gijzelaar

Foto IDF woordvoerder


IDF-troepen die in de zuidelijke Gazastrook opereerden, hebben een tunnel blootgelegd waar Israëlische gijzelaars door de Hamas-terreurgroep “onder zware en onmenselijke omstandigheden” waren vastgehouden.Soldaten van de 98e Divisie opereerden in een ondergrondse tunnel in Khan Yunis waar gijzelaars werden vastgehouden. De lengte van de tunnel bedroeg ongeveer 830 meter en was ongeveer 20 meter diep.


De ingang van de tunnel was voorzien van boobytraps en daarin bevonden zich veel obstakels, explosieven, schuifdeuren en explosiedeuren. Terwijl de soldaten door de tunnel oprukten, kwamen ze een aantal terroristen tegen. De soldaten vochten tegen hen en schakelden hen uit.Toen de soldaten de tunnel bereikten, waren de gijzelaars al verdwenen, omdat ze naar een andere locatie werden overgebracht.


Als onderdeel van het onderzoek van de tunnel werd een centrale kamer ontdekt waar gijzelaars werden vastgehouden en werden vijf afgesloten gevangeniscellen ontdekt.

Foto IDF woordvoerder


Bovendien vonden de soldaten zaken die erop wezen dat daar gijzelaars waren vastgehouden, maar ook wapens van de terroristische organisatie Hamas.


In een van de kamers werd bewijs gevonden dat de gijzelaars daar werden vastgehouden, waaronder tekeningen gemaakt door de 5-jarige Amelia Aloni, die daar samen met andere gijzelaars was vastgehouden.


Foto IDF woordvoerder


Volgens getuigenissen waren er op verschillende tijdstippen ongeveer twintig gijzelaars in de tunnel onder barre omstandigheden zonder daglicht, in dichte lucht met weinig zuurstof en een vreselijke vochtigheid die ademhalen bemoeilijkt.. Sommigen zijn vrijgelaten en sommigen worden nog steeds vastgehouden in Gaza. en verkeren mogelijk onder nog zwaardere omstandigheden, waaronder hoogbejaarde mensen die medicijnen en hulp nodig hebben.

Foto IDF woordvoerder


De tunnel bevond zich in het hart van een burgergebied in Khan Yunis, en de ingang ervan bevond zich in de woning van een Hamas-terrorist. Volgens schattingen van de inlichtingendiensten werden miljoenen Shekels geïnvesteerd in de bouw van de tunnel.

Foto IDF woordvoerder


Deze tunnel maakte deel uit van een vertakkend ondergronds netwerk, gegraven door de terreurorganisatie Hamas, onder leiding van Khan Yunis.


Aan het einde van het onderzoek werd de tunnel vernietigd.653 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page