top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: tunnelnetwerk met hoofdkwartier ontmanteld en lichamen 5 militairen gevonden

Ondergrondse werkplaats. Screenshot video


De IDF heeft een uitgebreide operatie voltooid om het noordelijke ondergrondse hoofdkwartier van Hamas in Gaza te ontmantelen. In dit ondergrondse hoofdkwartier werden de lichamen van vijf ontvoerde militairen gevonden.


De afgelopen weken heeft de 551e Brigade van de 162e Divisie de controle veiliggesteld over het gebied van het Jabalya-kamp – een van de operationele centra van Hamas in de Gazastrook. De operaties gingen gepaard met hevige gevechten waarbij veel terroristen werden gedood door IDF-soldaten en honderden wapens werden gelokaliseerd.Als onderdeel van de operatie en na geavanceerde inlichtingen hebben de soldaten, in samenwerking met de Multidimensionale Eenheid en de Yahalom-eenheid, een strategisch tunnelnetwerk blootgelegd dat diende als het noordelijke hoofdkwartier van Hamas in Gaza.


Het ondergrondse hoofdkwartier omvatte twee niveaus: de eerste ongeveer 10 meter diep en de tweede tientallen meters dieper.


Het tunnelnetwerk, met vele routes, werd gebruikt voor het leiden van gevechten en de beweging van terroristen. Op de diepte van het militaire hoofdkwartier werden wapens, werkplaatsen voor de productie van wapens en noodschuilplaatsen gevonden. Het netwerk was verbonden met een schacht die leidde naar de residentie van de commandant van de Noordelijke Brigade van Hamas, Ahmad Andur. Het ondergrondse netwerk liep ook onder een school en een ziekenhuis door.


In een gecentraliseerde inlichtingeninspanning, geleid door eenheid 504 van het directoraat Inlichtingen, hebben de soldaten de lichamen van vijf ontvoerde militairen gelokaliseerd en teruggevonden die op 7 oktober waren ontvoerd.De lichamen zijn naar Israël gebracht om te worden begraven: onderofficier Ziv Dado, sergeant Ron Sherman, korporaal Nik Beizer , Eden Zacharia en Elia Toledano. Moge hun nagedachtenis een zegen zijn.De bevindingen werden door IDF-vertegenwoordigers aan de families gepresenteerd. De IDF betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden en zal hen blijven vergezellen. De IDF blijft, in samenwerking met andere veiligheidsorganisaties, optreden via een verscheidenheid aan inlichtingen- en operationele middelen om de gijzelaars terug te sturen.Na voltooiing van deze missie ontmantelden de troepen het ondergrondse hoofdkwartier. De sloop van het hoofdkwartier in Jabalya maakt deel uit van de inspanningen om de tunnelinfrastructuur van Hamas aan te pakken en de hogere commandanten en strategische capaciteiten aan te vallen. Deze inspanning gaat te allen tijde door en wordt nu uitgevoerd in Khan Yunis en het zuiden van Gaza.782 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page