top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Tunnelschachten en wapens in een oud amusementspark in Gaza


Foto IDF woordvoerder


Als onderdeel van de grondoperaties in de Gazastrook leidde het gevechtsteam van de parachutistenbrigade een gerichte operatie in het noorden van de Gazastrook, waarbij de overname van het gebied in het noorden van de Gazastrook werd voltooid.


Tijdens de operatie ontdekten de parachutisten de schacht van een ondergrondse tunnel grenzend aan een pretpark. De schacht werd door de krachten vernietigd."We zijn in de buurt van een pretpark", legde de commandant van de parachutistenpatrouille, majoor Roy, uit over de vondst van de schacht in de omgeving van het park, "we hebben hier samen met de strijdkrachten een logistieke schacht gevonden . De tunnels omzeilden dit gebied niet. We hebben het nu opgeblazen. De schacht werd vernietigd. We zijn van plan dit te doen, waar we ook gaan."


Bovendien werden, in samenwerking met gepantserde troepen van het divisiegevechtsteam van de 7e brigade, een ondergrondse schacht en een wapenmagazijn gevonden nabij een civiele universiteit, met daarin chemische materialen, koppelingen, RPG's, limgor-ladingen en meer. Dit zijn allemaal verdere bewijzen van het cynische gebruik door de terroristische organisatie Hamas van faciliteiten en de burgerbevolking als menselijk schild voor de behoeften van de terroristische organisatie.Er zijn hier gepantserde strijdkrachten, parachutisten van het 202e technische bataljon, D9”, zei generaal-majoor 202 van de parachutistenbrigade, luitenant-kolonel Almog, over de vondst van de schacht in het universiteitsgebied. Hier bevindt zich een belangrijke schacht die blijkbaar naar een netwerk van tunnels leidt. We zullen doorgaan met het vernietigen van de infrastructuur, we zullen dieper gaan."

575 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page