top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Versterkte terreurtunnel blootgelegd onder het Shifa-ziekenhuiscomplex


Foto IDF woordvoerder


Op basis van IDF- en ISA-inlichtingen hebben IDF-troepen een 55 meter lange terreurtunnel blootgelegd, 10 meter diep onder het Shifa Hospital-complex.De tunnelschacht werd blootgelegd in de omgeving van het ziekenhuis onder een schuur naast een voertuig met daarin talloze wapens, waaronder RPG's, explosieven en Kalashnikov-geweren.Een diepe trap leidt naar de ingang van de tunnelschacht, die bestaat uit diverse verdedigingsmiddelen waaronder een explosieveilige deur en een schietgat. Dit type deur wordt door de terroristische organisatie Hamas gebruikt om te voorkomen dat Israëlische troepen de commandocentra en de ondergrondse activa van Hamas betreden.IDF- en ISA-troepen blijven de route van de tunnel blootleggen.


Foto IDF woordvoerder


Bovenaan dit artikel de luchtfoto van het Shifa-ziekenhuiscomplex in de buurt van terroristische infrastructuurlocaties van Hamas, waaronder explosieven op de afdeling fysiotherapie, een ondervragingsruimte op de afdeling cardiologie, wapens en inlichtingen in het MRI-centrum en een tunnelschacht die zich vlakbij het ziekenhuis bevond. Qatari-gebouw van het ziekenhuis:De bevindingen bewijzen duidelijk dat talrijke gebouwen in het ziekenhuiscomplex door Hamas worden gebruikt als dekmantel voor terroristische infrastructuur en activiteiten. Dit is een verder bewijs van de cynische manier waarop Hamas de inwoners van de Gazastrook gebruikt als menselijk schild voor hun moorddadige terroristische activiteiten.


Foto IDF woordvoerder
1.764 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


wbrangers
Nov 19, 2023

Bedankt voor uw info Meneer Soesan. Ik ben benieuwd of deze filmpjes het NOS-journaal gaan halen....

Like
Frans Maassen
Frans Maassen
Nov 19, 2023
Replying to

Precie. Het is natuurlijk kort dag ener zal wel geverifieerd moeten worden dus voor morgen geen bericht bij de nos. Aantal slachtoffers wat hamas opgeeft wordt natuurlijk voor waar aan genomen en daar wordt niet aan getwijfeld

Like
bottom of page