top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: voor het eerst een gemengd zoek-en reddingsbataljon in actie in Gaza

Foto IDF woordvoerder


Voor het eerst is er een gemengd zoek- en reddings bataljon voor grondoperaties in actie in Gaza. Bataljon is samengesteld uit mannen en vrouwen.


De gemengde eenheid van het Shachar-bataljon in de Zoek- en Reddingsbrigade van het IDF Thuisfront Commando heeft zich aangesloten bij de grondtroepen die opereren tegen de terroristische organisatie Hamas in de Gazastrook.Onder het bevel van LTC Yarden gebruikten de vrouwelijke en mannelijke gevechtssoldaten van het Shachar-bataljon hun expertise om gebouwen te doorzoeken en wapens te lokaliseren als onderdeel van de gecombineerde strijdkrachten van de 162e Divisie. De soldaten opereerden in het Shati-gebied, een van de belangrijkste operationele centra van Hamas in de Gazastrook.Soldaten van de Search and Rescue Brigade sloten zich aan bij de Commandobrigade tijdens een aanval op de terroristische infrastructuur van Hamas in een hotel. De soldaten drongen een gebied binnen waar Hamas-wapens en inlichtingenmateriaal zich bevonden.


Sinds de IDF in de Gazastrook begon te opereren, heeft de Zoek- en Reddingsbrigade leiding gegeven aan reddings- en evacuatie-inspanningen vanuit gebouwen en vernietigingslocaties in overeenstemming met de operationele vereisten.

549 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page