top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Zo ziet de samenwerking tussen zee-en landstrijdkrachten er uit


Screenshot YouTube


Sinds het begin van de vijandelijkheden heeft de marine in de zuidelijke marinearena geopereerd met defensieve, offensieve en hulpverleningsinspanningen. Schepen hebben honderden terroristische doelen aangevallen, waaronder observatieposten, antitankeenheden, schepen, buitenposten en militaire infrastructuur.


De strijdkrachten hebben tot nu toe ongeveer 200 terroristen op zee en aan land geëlimineerd, waaronder veel terroristen van het Hamas-zeecommando. Bovendien werden er in de Gazastrook speciale operaties en invallen door zeestrijdkrachten uitgevoerd.Met de uitbreiding van gevechts- en grondactiviteiten werd ook de meerarmige samenwerking uitgebreid om de grondtroepen te helpen. De strijdkrachten van de marine-arm nemen deel aan de ondersteuning en dekking van de grondtroepen door middel van vuursteunaanvallen en aanvallen op doelen onder leiding van de grondtroepen.Als onderdeel van de meerarmige samenwerking werden hoge officieren van de grondtroepen in de controleposten van de zuidelijke marinearena geplaatst en samen leidden ze nauwkeurige de aanvallen waarbij ze infanterie- en pantserkrachten aanstuurden.


Daarnaast begeleiden de schepen de grondactiviteit met dekkingsvuur, observaties en begeleiding. De strijdkrachten staan ​​in realtime in direct contact en opereren in een coördinatie die dient als krachtvermenigvuldiger voor de grondoperaties. In sommige gevallen vielen dreigingen vanuit zee de manoeuvreerkrachten binnen 30 seconden aan, in korte werkcycli die resulteerden in de eliminatie van terroristen en bescherming van de landstrijdkrachten.“De marine-arm heeft volledig samengewerkt met de grondtroepen sinds het grondoffensief in de Gazastrook begon,” verklaarde kolonel Eitan Paz vanaf de Ashdod-basis. “Elk van de manoeuvreerdivisies heeft een gevechtsteam van strijders van de 13e Vloot, die het verlenen van vuursteun en observatie van de strijdkrachten mogelijk maakt. De samenwerking heeft ons ertoe gebracht om binnen een paar minuten vuurcirkels te sluiten en vele terroristische doelen aan te vallen," vervolgde hij, "dit tegelijkertijd met de honderden vernietigingsaanvallen op terroristische infrastructuur die sinds het begin van de oorlog door de zeestrijdkrachten zijn uitgevoerd.


“ In de afgelopen maand hebben de troepen van de marine tientallen terroristische aanvallen verijdeld en terroristische doelen in de Gazastrook aangevallen,” vervolgde de commandant van Squadron 916, luitenant-kolonel Matan, “we zijn gefocust op drie inspanningen: de defensie-inspanning, ons motto is 'een ijzeren muur ter verdediging' om ervoor te zorgen dat niets ons via de zee binnendringt.


Bij de tweede poging, de aanvalsinspanning, vallen de strijdkrachten van de marinemacht achtereenvolgens terroristische doelen in de Gazastrook aan en brengen de Hamas-agenten en hun leiders in de Gazastrook in gevaar. De derde inspanning, dit is de manoeuvre-assistentie-inspanning, wij zijn 24/7 actief en begeleiden de manoeuvreerkrachten vanaf zee en assisteren bij zowel observatie als vuur. We zijn voorbereid, we zijn vastberaden en we zullen winnen."
305 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page