top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vier leden van de familie Sitton-Cohen door Hamas vermoord terwijl ze samen op vakantie waren

Met de klok mee van rechtsboven: Zizi Sitton, Tal Sitton en zussen Hani (links) Sitton en Pessi Cohen. (Facebook/Met dank/LinkedIn) via Times of Israel


Vier leden van dezelfde uitgebreide familie werden op 7 oktober vermoord in kibboets Be'eri: Pessi Cohen, 68, die in de kibboets woonde, en haar gasten – haar zus Hanna “Hani” Sitton, 73, zwager Yitzhak “ Zizi” Sitton, 76, uit Hod Hasharon, en haar neef Tal Sitton, 49, uit Rehovot, aldus Times of Israel.


Hamas-terroristen die de kibboets infiltreerden, verzamelden een aantal gevangenen uit Be'eri en dwongen hen het huis van Cohen binnen te gaan. In totaal zaten er 40 Hamas-schutters en 14 gijzelaars binnen. Hamas had er al een aantal gedood toen er een vuurgevecht uitbrak tussen de terroristen en de IDF, terwijl Hamas zich te midden van het kruisvuur achter de gijzelaars plaatste. Iedereen die binnen bleef, werd gedood, behalve één Israëliër die het overleefde.


De lichamen van Pessi, Hani, Zizi en Tal werden pas elf dagen later geïdentificeerd en op 19 oktober samen begraven in Hod Hasharon.


Familieleden merkten op dat Hani, Zizi en Tal naar Be'eri waren gegaan om bij Pessi te zijn ter gelegenheid van de Hebreeuwse verjaardag van de dood van haar echtgenoot Rafi, die in 2016 plotseling omkwam bij een ongeval, en om de Simhat te vieren. Thoravakantie samen.

Hani en Zizi laten hun andere drie kinderen, Lior, Noa en Ron, en negen kleinkinderen achter. Pessi laat haar vier kinderen achter: Shai, Hila, Keren en Guy, en 10 kleinkinderen. Tal laat zijn twee dochters achter.


Tal Sitton was een veteraan van een aantal hightech startups en startte een paar jaar geleden Softale, zijn eigen adviesbureau voor startups. Zijn voormalige werkgever, EyeClick, zei: “Tal was van 2021 tot 2022 een integraal onderdeel van het EyeClick-team en liet een blijvende impact achter met zijn uitzonderlijke toewijding en vriendelijkheid. Tal was een opmerkelijk persoon, en zijn afwezigheid zal diep gevoeld worden door iedereen die het voorrecht had hem te kennen.”


Zizi Siton werkte eerder in de textielsector en veranderde later van richting om leiding te geven aan een diamantfabriek in Zuid-Afrika, waarbij hij zijn tijd verdeelde tussen daar en Israël, waar Hani bij hun kinderen bleef.


Pessi's schoondochter, Sharon Tzuella Cohen, schreef op Facebook over het liefdesverdriet van het viervoudige verlies: “Hoe kunnen we begrijpen en accepteren dat je ons met rust hebt gelaten? Tante Hanna, Zizi, Tal, ik kan niet beschrijven hoeveel we je zullen missen, en hoeveel je winnende recepten zullen missen – de lekkerste brownies in het universum, die, hoe hard we ook probeerden, nooit zo uitkwamen als die van jou Tante Hanna .”


Sharon schreef dat ze Tal het afgelopen jaar een aantal keer had gezien “en we waren gezegend met vele uren samen, veel gesprekken… Zizi je stond daar als een held en beschermde ze met je lichaam in de veilige kamer, je hield de deur open met al je kracht, maar helaas kwamen ze voorbereid met ongelooflijke hoeveelheden wapens en mensen.

“Taltul en Hanna, jullie waren daar met Pessi en het gevoel dat ze op dat moment niet alleen was, geeft een klein beetje troost aan een gebroken hart. Onze savtushit , Pessi, mooi met ogen in de kleur van de zee en het grootste hart ter wereld. De afgelopen zeven jaar heb je ervoor gekozen om op volle kracht te leven, samen met het verdriet om Rafi en de tragedie… je ging uit, je reisde, je genoot.’


Op hun viervoudige begrafenis beschreef hun neef, Pasi Cohen (vernoemd naar dezelfde grootmoeder als Pessi), hoe hun families ruim vijftien jaar na de Holocaust herenigd werden, toen ze acht jaar oud was en haar vader ontdekte dat zijn zus het had overleefd en woonde ook in Israël.


“Eindelijk had ik familie, we groeiden samen op, we brachten elke vakantie samen door, onze kinderen hielden van elkaar – we hielden zoveel van elkaar”, zei ze. ‘Ze hebben kinderen fantastisch grootgebracht, en ik wist zeker dat dit voor altijd zou blijven. En dan, opnieuw, een holocaust, moord, ze hebben hen in koelen bloede vermoord. Onze hele familie heeft pijn.”654 weergaven2 opmerkingen

2 коментарі


HansLa23+
08 січ.

Dank voor de info ℹ️

Вподобати

R Thomasson
R Thomasson
08 січ.

Bedank Joop en ‘Israël Nieuws’ voor uw berichtgevingen m.b.t. de oorlog in Israël, en informatie over de vermoorden. De traditionele (lees: linkse) media doet haar uiterste best de gebeurtenissen van 7 oktober bij de grens met Gaza te trivialiseren, en zoveel mogelijk te minimaliseren. De Duitse media is een uitzondering op de regel. Over de verschrikkelijke slachtpartijen van hele families, kinderen en baby’s die DE BEWONERS VAN GAZA en Hamas hadden aangericht, wordt er helemaal niet gesproken- of geschreven. Alsof de massamoorden en verkrachtingen nooit plaats vonden. De media van het soort NOS, NPO en de geschreven “kwaliteitsmedia” van linkse signatuur beschouwen de ontvoerden als een groep vakantiegangers aan de Costa del Sol. Maar voor de arme Gazaanse moordsnaartjes m…

Вподобати
bottom of page