top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vier soldaten in Rafah gesneuveld door boobytrap in gebouw


Vier jonge soldaten zijn woensdag gesneuveld toen een gebouw in Rafah instortte, vermoedelijk door een boobytrap. Ze dienden allemaal in de verkenningseenheid van de Givati ​​Brigade. Shalom en Levin zaten nog in hun trainingsperiode en Shaulov was hun compagniescommandant. Levin is de kleinzoon van voormalig Likud-lid Moshe Feiglin, aldus The Times of Israel.


Volgens een eerste IDF-onderzoek hadden de troepen een explosief in een verdacht huis in de wijk Shaboura in Rafah gegooid, in een poging eventuele vallen te activeren, en waren ze binnengekomen nadat er geen onmiddellijke explosie was. Toen twee soldaten het drie verdiepingen tellende gebouw binnengingen, explodeerde het, waardoor een deel ervan op sommige soldaten instortte. In het huis vond de IDF later een tunnelschacht, wat erop wijst dat het gebouw waarschijnlijk toebehoorde aan een Hamas-agent.


Naast de vier gedode troepen raakten volgens de IDF nog eens zeven gewond, waaronder vijf ernstig.


Hun dood brengt het aantal gedode troepen in het grondoffensief van de IDF tegen Hamas in Gaza en tijdens operaties langs de grens op 299.

450 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page