israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vierde seizoen 'Fauda' speelt zich af in Libanon, Brussel, Jenin en Ramle


Screenshot YouTube


Goed nieuws voor de liefhebbers van de Israëlische tv-serie 'Fauda', uit een teaser-trailer die dinsdag werd vrijgegeven tijdens een preview-evenement gesponsord door Yes Studios, werd duidelijk dat het vierde seizoen zich afspeelt in Libanon, Brussel, Jenin en Ramle.


"Fauda' dat zijn titel ontleent aan het Arabische woord voor "chaos", en die werd gemaakt door Lior Raz samen met Avi Issacharoff en geproduceerd door Liat Benasuly en Yes TV, gaat over Israëli's die terrorisme bestrijden en de Arabische gemeenschappen waar de terroristen wonen.


Het kreeg lof voor zijn goed afgeronde portretten van Arabische karakters, evenals kritiek voor de ongegeneerde pro-Israëlische oriëntatie van de show. Het werd geproduceerd door het Yes-satellietnetwerk in Israël en werd een internationale sensatie toen het op Netflix werd vertoond.


Lag de focus van het derde seizoen op de Westelijke Jordaanoever en het gebied rond Jeruzalem en later naar Gaza verschoof, in seizoen vier, dat medio 2022 wordt uitgebracht, zullen Lior Raz als Doron Kavillio en de rest van zijn antiterrorismeteam voor het eerst naar Europa en andere landen in het Midden-Oosten verhuizen.Naast Raz zullen in het nieuwe seizoen ook terugkerende castleden Itzik Cohen (Captain Ayub) Rona-Lee Shimon (Nurit), Idan Amedi (Sagi), Doron Ben David (Steve), Yaacov Zada ​​Daniel (Eli) en Meirav Shirom te zien zijn. (Dana). Nieuwe acteurs in de cast zijn Inbar Lavi (Lucifer, Imposters) Mark Ivanir (Homeland, Barry), Amir Boutrous (The Crown, Aladdin), televisiepersoonlijkheid Lucy Ayoub en Loai Noufi (Hashoter Hatov, Tyrant).


Noah Stollman keert terug als hoofdschrijver van de serie en wordt vergezeld door Omri Givon (Hostages, When Heroes Fly) die alle afleveringen regisseert.

550 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws