top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vijf terreurverdachten aangehouden en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Afgelopen nacht en vanmorgen voerden IDF, ISA en Israëlische grenspolitie terreurbestrijdingsactiviteiten uit op verschillende locaties in Judea en Samaria.


Na de gezamenlijke inspanningen van de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie, werd Diaa Muhammad Yusef Salama, een 24-jarige Hamas agent die in het Jenin kamp woonde, aangehouden terwijl hij een M-16-geweer in zijn bezit had. Diaa Muhammad Yusef Salama is verantwoordelijk voor het uitvoeren van recente aanvallen op veiligheidstroepen en had plannen om nog meer aanvallen uit te voeren. Israëlische veiligheidstroepen vonden ook een militair vest en een M-16-geweer in het gebied.

Daarnaast zijn tijdens de activiteit twee verdachten aangehouden.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens de activiteit in Jenin hebben een aantal gewapende verdachten met scherp geschoten op de veiligheidstroepen in het gebied. De troepen reageerden met scherp vuur. Er werden treffers vastgesteld.


Tijdens de activiteit in Jenin werden explosieven en een enorm aantal schoten afgevuurd door gewapende verdachten op de veiligheidstroepen. De troepen reageerden met gericht scherp op de gewapende verdachten. Er werden treffers vastgesteld.


We benadrukken dat de aanwezigheid van niet-betrokken burgers in gevechtsgebieden een levensbedreigend gevaar vormt.

Bovendien opereerden IDF-soldaten in de stad Nablus en arresteerden twee verdachten die ervan worden verdacht met scherp te hebben geschoten op IDF-soldaten die veiligheidsactiviteiten uitvoerden bij de ingang van Joseph's Tomb. Daarnaast werd er een pistool gevonden. Tijdens de activiteit werden in het gebied schoten gehoord en werden stenen naar de veiligheidstroepen in het gebied geslingerd.


IDF-soldaten opereerden ook in de stad Hebron en namen een wapen in beslag dat bleek te zijn gebruikt om op 29 september 2022 met scherp op Israëlische voertuigen te schieten in een landbouwgebied grenzend aan "Gal's Farm". Daarom is het voor publicatie vrijgegeven dat veiligheidstroepen de verdachte hebben aangehouden die eerder deze maand verantwoordelijk was voor het schieten.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


In de stad Burqa zijn twee personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij terreur.

54 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page