israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Vijfde fase van aanvallen op het Hamas 'Metro' tunnelsysteem


Screenshot IDF video


De vijfde fase van de aanvallen van het Hamas 'Metro' tunnelnetwerk is afgelopen nacht ingegaan waarbij 52 IDF vliegtuigen ondergrondse en commando- en controleposten van terreurorganisaties in de zuidelijke Gazastrook hebben aangevallen en vernietigd.


IDF-straaljagers en vliegtuigen hebben constant bombardementen uitgevoerd op het 'Metro'-tunnelsysteem, gelegen in Khan Yunis en Rafah, in de zuidelijke Gazastrook.


Tijdens de aanvallen, die 25 minuten duurden, werden ongeveer 40 ondergrondse militaire doelen van de terreurorganisatie Hamas geraakt. De aanvallen werden uitgevoerd door 52 IDF-straaljagers, met gebruik van ongeveer 120 geleide wapensystemen.


De aanvallen combineerden een aantal elementen: Surface-to-Surface-doelen, ondergrondse doelen, commando- en controlecentra en Hamas-posten.


Onder de getroffen doelen zijn: een wapenopslagplaats in het interne veiligheidshoofdkwartier van Hamas in Khan Yunis, terreurinfrastructuur in de woningen van twee commandanten en het Hamas commando- en controlecentrum in Rafah.

Tegelijkertijd werden islamitische jihad-terreurdoelen in de Gazastrook aangevallen, waaronder: een raket-situatiekamer, faciliteiten van de Surface-to-Surface-array van de islamitische jihads in operationele appartementen, een commandokamer van de islamitische jihad die wordt gebruikt om raketten af ​​te vuren en raketlanceringsplaatsen.

IDF-straaljagers en -vliegtuigen troffen ook een aantal bovengrondse en ondergrondse raketlanceringsplaatsen, die bedoeld waren om Israëlische burgers te schaden.


135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
 
israelnieuws