top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vliegen naar de toekomst, Innovation Authority presenteert ontwikkelingen op het gebied van drones


Op de foto van het VN-evenement (van rechts naar links): Shlomi Kofman, VP International Collaborations, Israel Innovation Authority, Daniella Partem, hoofd C4IR Israel, bij de Israel Innovation Authority, Israëls ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, Ami Weiss, hoofd of Development & Testing, CAAI, Libby Bahat, Infrastructure Department Manager, CAAI, Oren Calfon, VP Technology & Innovation Division bij Ayalon Highways. Foto Ohad Kab


Israëls ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan: "Israël is een supermacht op het gebied van technologie en innovatie. Het gebruik van drones op nationaal niveau kan luchtvervuiling, verkeersopstoppingen, productprijzen verminderen en levens redden door drones te gebruiken om medicijnen en medische hulp te leveren."


De Israëlische delegatie bij de VN, onder leiding van ambassadeur Erdan in samenwerking met de leden van het Israel National Drone Initiative, hield een speciaal evenement bij de VN gericht op dronetechnologie.


Het evenement maakte deel uit van een speciaal VN-forum over innovatieve technologieën en werd bijgewoond door ambassadeurs uit verschillende landen over de hele wereld en door leidinggevenden uit de particuliere sector. Tijdens dit evenement presenteerden Israëlische dronebedrijven het concept van "The Future Skies" - een luchtnetwerk van drones - en bespraken ze de vele manieren waarop drones kunnen worden gebruikt om tal van uitdagingen op te lossen.


Het evenement werd geopend met een toespraak van ambassadeur Erdan en een toespraak van Shlomi Kofman, VP en hoofd van de International Collaboration Division bij de Israel Innovation Authority, gevolgd door een panel van zowel experts als Israëlische technologiebedrijven die drones produceren en bedienen. Er waren ook presentaties van Israëlische technologiebedrijven die de systemen ontwikkelen die worden gebruikt om het luchtverkeer van drones te beheren.


Ambassadeur Erdan merkte in zijn toespraak op: “Terwijl Iran drones gebruikt om onschuldige Oekraïense burgers te vermoorden, investeert Israël in dronetechnologieën om levens te redden en te verbeteren. Het doel van het evenement van vandaag is om de technologische kennis van Israël te delen om de wereld ten goede te veranderen.”


Hij voegde eraan toe: “Israël is een supermacht op het gebied van technologie en innovatie. Het gebruik van drones op nationaal niveau kan het leven zoals we dat kennen veranderen door luchtvervuiling, verkeersopstoppingen en de prijs van producten te verminderen, en zal levens redden door drones te gebruiken om medicijnen en medische hulp te leveren, terwijl het verkeer en ongevallen worden verminderd.


Shlomi Kofman, VP & Head of International Collaborations bij de Israel Innovation Authority: “Israël blijft een wereldleider op het gebied van dronetechnologie. We zijn vereerd dat we een succesvol concept en innovatieve technologieën kunnen presenteren die het technologische leiderschap van Israël aantonen. Het Israeli National Drone Initiative is een bewijs van de capaciteiten van Israël op het gebied van leiden, ontwikkelen en innoveren. De Israel Innovation Authority zal de ontwikkeling van dergelijke ontwrichtende technologieën blijven ondersteunen ten behoeve van de Israëlische economie en om ervoor te zorgen dat Israël zijn leidende positie als een wereldwijd centrum van innovatie behoudt.”


Oren Calfon, VP Technology & Innovation Division bij Ayalon Highways: “The Ayalon Highways Company promoot, in samenwerking met het Ministerie van Transport, de Civil Aviation Authority en de Innovation Authority, het National Drone Initiative als onderdeel van

een veelheid aan innovatieve, toepasbare en slimme transportoplossingen om verkeersopstoppingen te verminderen. Het initiatief toont indrukwekkende en baanbrekende technologische mogelijkheden op het gebied van luchtruimbeheer in een stedelijke omgeving en het vliegen met zware gewichten over lange afstanden.”


Daniella Partem, hoofd van C4IR Israel (WEF) bij de Israel Innovation Authority: “Israël dient als een model van een land dat regelgeving en technologieën ontwikkelt om het beheer en de controle van de werking van meerdere drones mogelijk te maken voor verschillende behoeften, zoals beveiliging, veiligheid, gezondheid, commercie en meer. We zijn er trots op de capaciteiten van Israëlische geavanceerde technologie te demonstreren om onze geografische grenzen te overschrijden en echte economische en sociale waarde te creëren, zowel in Israël als wereldwijd.”


De Israëlische delegatie bij de VN omvatte ook vertegenwoordigers van zes toonaangevende Israëlische bedrijven die deelnamen aan de verschillende demo's als onderdeel van het National Drone Initiative: Airwayz, FlightOps, Down Wind Ltd., Cando Drones, High Lander, AirTaxi Israel (ATI).

33 weergaven1 opmerking

1 Comment


rjkitsz
May 05, 2023

In het artikel "Vliegen naar de toekomst, innovation... enz.": vreemd dat er staat: "De Israel Innovation Authority zal de ontwikkeling van dergelijke ontwrichtende technologieën blijven ondersteunen ......

Like
bottom of page