israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vluchtsimulator' maakt plezier in bijscholing voor ontwikkelaars


Screenshot uit Wilco's zoektochtsimulatiecatalogus.


Het heet "dry-water" - een jerrycan met verdampt water. Het enige wat u hoeft te doen is "gewoon water toevoegen". Het is verkrijgbaar bij AnyThink.market , waar je ook een zoutvaatje in de vorm van een urinoir kunt vinden, de "slay-nana" plastic bananensnijder, een kogelvrij shotglas, organisch zaagsel in een zak, rosbiefbadbubbels, en - wacht erop - een jodelende augurk.


Deze nepproducten zijn grillige simulaties van een fantasiebedrijf dat is opgericht door Wilco , de in Tel Aviv gevestigde startup die softwarebedrijven helpt hun bestaande personeel aan te nemen en bij te scholen.


Wilco noemt zijn simulaties 'quests', genoemd naar de populaire videogame Space Quest uit de jaren 80. De naam van het bedrijf komt van 'Roger Wilco', waarbij 'Roger' een bevestiging is dat de berichten zijn ontvangen en 'Wilco' een afkorting is voor 'zal voldoen'.

On Freund startte Wilco in 2021 met partners Shem Magnezi, CTO, en Alon Carmel, CMO, nadat ze zich realiseerden dat de meeste softwaretrainingsprogramma's "gericht waren op theorie of het schrijven van code", vertelt Freund aan ISRAEL21c.


“Maar er is zoveel meer voor een software engineer. Er zijn veel harde en zachte vaardigheden die je alleen door ervaring onder de knie kunt krijgen. We hebben Wilco gebouwd om het tempo te versnellen waarmee een technicus die ervaringen op een veilige manier kan opdoen, waarbij hij zich geen zorgen hoeft te maken over een productieonderbreking gedurende twee uur.”


Sterker nog, de meeste concurrentie van Wilco valt uiteen in twee kampen, legt Freund uit.


“De ene is een traditionele training op locatie, waarbij je een adviesbureau inschakelt en ze je $ 100.000 voor een week in rekening brengen. Maar dat schaalt niet echt en de kosten zijn erg hoog. Als alternatief heb je online lessen en cursussen die qua prijs nuchterder zijn en zeer schaalbaar zijn, maar ze zijn meer gericht op theorie dan op praktijkervaring. We willen het niveau van een goede training op locatie bieden tegen de schaalbaarheid en prijs van een onlinecursus.”


Hoe belangrijk coderen ook is, zegt Freund, "iedereen wordt er zo door afgeleid als een vaardigheid, dat ze al het andere vergeten."


Hij geeft het voorbeeld van een man die 20 jaar in de verkoop heeft gewerkt en geen programmeerbaan kon vinden, zelfs niet als junior ontwikkelaar, omdat hij nog nooit aan grote codebases of met een team had gewerkt.


Na het oefenen van deze vaardigheden op het Wilco-platform "zonder bang te zijn iets kapot te maken", merkt Freund op, is de ex-verkoper nu in loondienst als full-stack ontwikkelaar.


Optimaliseer vaardigheden

Waarom zijn andere vaardigheden dan coderen zo belangrijk?


"Ik zal je een voorbeeld geven uit de medische wereld", zegt Freund.


“Als je state-of-the-art kennis wilt, ga dan naar een pas afgestudeerde arts. Maar als je iemand nodig hebt om je schouder te opereren, ga dan naar iemand met 15 jaar ervaring. De meeste startups hebben deze les niet begrepen. Ze proberen nog steeds te optimaliseren voor kennis, niet voor vaardigheden.”


Nog een voordeel van Wilco: je hoeft geen jaren of decennia te besteden aan het beheersen van een vaardigheid. "Oefening baart kunst, maar je hoeft niet te wachten tot het vanzelf gebeurt", zegt Freund. "Je kunt je eigen oefenmogelijkheden creëren."


Wilco's simulaties gaan niet zozeer over het "oplossen" van een probleem ("iedereen kan dat leren op de universiteit of een bootcamp of zelfs een onlinecursus", zegt Freund), maar laten zien hoe een ingenieur een probleem aanpakt.


“Hoe weet je überhaupt dat er iets mis is met de productie? Wat doe je als je erachter komt? Ga je voor een snelle en vuile oplossing of iets zinvollers?


Een ander nadeel van typische leer- en ontwikkelingstools is dat ze de neiging hebben om deelnemers te concentreren op het oefenen van een enkele vaardigheid tegelijk, maar Freund benadrukt de veelzijdige aard van programmeerwerk, dat taken moet omvatten als het loggen van gegevens, monitoring, analyse en taakverdeling. de infrastructuur van een netwerk.


"Wilco's platform stelt ingenieurs ook in staat om vaardigheden te oefenen zoals teamcommunicatie en reageren op een crisis", voegt Freund toe.


Een opmerkelijk jaar

Wilco richt zich momenteel op trainingen voor full-stack ontwikkelaars, al zal het bedrijf in de toekomst meer soorten engineering toevoegen, zoals mobiel en games, zegt Freund.


Het is een opmerkelijk jaar geweest voor Wilco, dat zijn eerste product slechts zes maanden na de lancering in september 2021 de deur uit had.


"We hebben elke maand duizenden actieve gebruikers en verschillende betalende klanten", vertelt Freund aan ISRAEL21c.


Wilco's team in Tel Aviv. Foto door Eyal Marilus. Via ISRAEL21C


Ingenieurs kunnen het product gratis gebruiken – hetzij op hun werkplek of om zelfstandig hun vaardigheden te verbeteren – terwijl bedrijven Wilco een licentievergoeding betalen vanaf ongeveer $ 50 per ontwikkelaar per maand.


Wilco is actief in een markt die het bedrijf schat op $37 miljard. Dat aantal verwijst naar de investering in bedrijven die de tools maken die door ontwikkelaars worden gebruikt om productiever te zijn of om hun teams efficiënter te laten werken - bedrijven zoals CircleCI, Armory, New Relic, Permit.io, die allemaal tot de eerste gebruikers van Wilco's behoorden nieuw "Quest Builder" -product waarmee ze hun eigen simulaties kunnen maken.


Wilco heeft zelf $ 7 miljoen aan startkapitaal opgehaald van Hetz Ventures, Vertex, Flybridge Capital Partners en Shopify VP engineering Farhan Thawar.


Bijscholing cruciaal in de huidige economie

Freund gelooft dat Wilco het behoud van werknemers kan verbeteren.


"Ontwikkelaars hebben een intrinsieke motivatie om beter te worden in hun werk", zegt Freund. "We zien het de hele tijd in enquêtes : de mogelijkheid voor professionele groei is de belangrijkste drijfveer waarom iemand bij een bedrijf blijft."


De hightech scene ziet er heel anders uit dan een paar maanden geleden. Verslechterende economische vooruitzichten in combinatie met inflatie en een dreigende recessie hebben veel bedrijven doen beseffen dat “ze in 2023 niet het personeelsbestand zullen hebben waarop ze hadden gehoopt. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat hun team goed presteert. Daarom is bijscholing zo belangrijk”, legt Freund uit.


Freund was eerder in dienst bij WeWork, eerst in de Verenigde Staten als ingenieur en daarna als hoofd van WeWork Labs in Israël. Uiteindelijk leidde hij die divisie voor het hele bedrijf vanuit Israël. Hij overleefde de "WeCrash" en vertrok op zijn eigen voorwaarden in plaats van te worden ingekrompen toen het bedrijf in de bekende problemen kwam. Freund noemt WeWork zowel “een treinwrak als een geweldige ervaring. Ze sluiten elkaar niet uit.”


Wilco was tot op zekere hoogte een reactie op de Covid-19-pandemie, die duidelijk maakte hoe moeilijk het is om nieuwe vaardigheden te leren als je niet op kantoor bent.


"Software-engineering is een soort leerlingmodel", zegt Freund. “Er komt iemand naast je zitten om je te helpen. Dat is moeilijker te doen in een gedistribueerde omgeving. Je kunt niet zomaar iemand op de schouder tikken om een ​​vraag te stellen als je niet fysiek op dezelfde plek zit.”


Creator-hackathon

Wilco heeft tot nu toe ongeveer 20 missies gebouwd en er komen er nog meer aan. Het bedrijf organiseert ook hackathons. Onlangs produceerden zeven teams zeven speurtochten in één middag.


Wilco is een handige tool voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun interne ontwikkelaars en potentiële medewerkers in staat te stellen 'te proberen voordat ze kopen'. In dat opzicht doet het bedrijf zijn buzzy naam eer aan, "een vluchtsimulator voor software-ingenieurs."


"Wilco biedt een nieuwe benadering van leren door een droge klaservaring te vervangen door een interactief verhaal uit het dagelijks leven", zegt Stephen Atwell, productmanager bij Wilco-partner Armory.


Klik hier voor meer informatie over Wilco.
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws