israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Voedingssupplementen gevonden in pompoenen en erwten zijn een "gezond wapen" tegen Covid-19


Pompoenen. Screenshot YouTube


Worden voedingssupplementen ons 'gezonde' wapen tegen Covid-19? Experts van de Universiteit van Te Aviv (TAU) hebben aangetoond dat gewone voedingssupplementen ons kunnen helpen beschermen tegen het Covid-virus en tegen verschillende veelvoorkomende winterziektes.


De studie werd geleid door prof. Ehud Gazit, prof. Eran Bacharach en prof. Daniel Segal van de Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research aan de Wise Faculty of Life Sciences, TAU, samen met promovendi Topaz Kreiser en David Zaguri en andere onderzoekers. Het artikel is gepubliceerd in Pharmaceuticals.


Sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie heeft de mensheid een wapenwedloop gevoerd tegen mutaties, varianten en uitgebreide besmetting om de schade aan het menselijk leven en de economie tot een minimum te beperken. Momenteel berust de strijd tegen het virus voornamelijk op RNA gebaseerde vaccins, naast verschillende antivirale medicijnen. Maar het Covid-virus verandert zeer snel en er zijn frequente updates nodig van behandelingen en vaccins die zijn gebaseerd op het vertrouwd maken van het immuunsysteem met het virus. Hetzelfde geldt voor griepvirussen, een andere wijdverbreide oorzaak van ziekte en overlijden.


Prof. Gazit, die ook aan het hoofd staat van TAU's BLAVATNIK CENTER for Drug Discovery, zei: "Om de snelle veranderingen van het virus aan te pakken, hebben we besloten om actieve vaccins te ontwikkelen die gemaakt zijn van veilige en gemakkelijk verkrijgbare voedingssupplementen die de virale belasting in het lichaam zouden verminderen en besmetting verminderen. We weten al jaren dat voedingssupplementen die zink bevatten, de immuniteit tegen ernstige, virale en chronische infecties en hun mogelijk ernstige gevolgen kunnen verhogen."


De onderzoekers ontdekten dat de consumptie van zink alleen al een relatief laag cel gehalte oplevert. Om het effect te versterken, combineerden ze het zink met flavonoïden – polyfenolische verbindingen die in veel groenten en fruit voorkomen. Ze voegden ook koper toe – om een ​​ionische onbalans te voorkomen en de effectiviteit van de behandeling te verbeteren.


Prof. Segal voegt toe: "Geavanceerde laboratoriumtests, waaronder PCR, hebben aangetoond dat de nieuwe vaccins die we ontwikkelden de virale belasting inderdaad verminderden. We vonden een afname van 50-95% in de gnomische replicatie van verschillende groepen RNA-virussen, waaronder Covid -19, het griepvirus e.a. Deze resultaten zijn veelbelovend en maken mogelijk de ontwikkeling mogelijk van een oraal toegediende biologische plankbehandeling. Een dergelijk product zal veilig, natuurlijk en effectief zijn tegen verschillende soorten virussen, waaronder nieuwe mutaties en varianten – duidelijk een belangrijke stap voorwaarts."


Opgemerkt moet worden dat tot nu toe alle experimenten in vitro in het laboratorium zijn uitgevoerd, maar de onderzoekers zijn optimistisch over het praktische potentieel van het onderzoek. Binnenkort hopen ze een reeks klinische proeven bij mensen te lanceren, wat uiteindelijk zal leiden tot een effectieve behandeling die voor iedereen toegankelijk is. Aangezien is vastgesteld dat de supplementen veilig zijn voor gebruik, en in het licht van de wereldwijde pandemie, werd besloten om het product op de algemene markt te promoten vóór de resultaten van de klinische onderzoeken.


Prof. Bacharach besluit: "We hebben allemaal van jongs af aan geleerd dat goede geneeskunde ook preventieve geneeskunde omvat. Het product dat we hopen aan te bieden, zal een breed scala aan winterziekten dekken, waaronder Covid en griep. Het interessante aspect is het potentieel van de behandeling flexibiliteit: we ontdekten dat een combinatie van verschillende flavonoïden met zink cellen helpt beschermen tegen een breed scala aan RNA-virussen. We denken dat het product kan dienen als een aanvullende behandeling om het effect van bestaande antivirale vaccins en medicijnen te versterken."


Ramot, TAU's Technology Transfer Company, leidt geavanceerde onderhandelingen met een Amerikaans bedrijf om een ​​vergunning te krijgen voor het op de markt brengen en distribueren van het product. "We zien een groot potentieel voor een natuurlijk kant-en-klaar product, beschikbaar voor iedereen, innovatief en veelbelovend, dat bescherming biedt tegen Covid-19 en andere virale infecties", zegt Keren Primor, CEO van Ramot.

112 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws