top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volgens Al Quds News Network zijn baby Kfir, broertje Ariel en moeder Shir Bibas dood


Bibas fanilie. Foto IDF woordvoerder


Het Al Quds News Network heeft woensdagmiddag op de sociale media een verklaring gezet waarin ze zeggen dat moeder Shiri, baby Kfir, 10 maanden en broertje Ariel,4, door een Israëlische luchtaanval zijn gedood. IDF heeft zich genoodzaakt gezien een verklaring uit te geven.


Eerder had Hamas een verklaring doen uitgaan waarin ze schreven dat de familie Bibas 'aan een andere terreurgroep was gegeven' en zich in Kfar Yunis bevindt.

Foto via IDF woordvoerder


Naar aanleiding van de verklaring van Al Quds News Network heeft de IDF de onderstaande verklaring uitgegeven (vertaald):


IDF: Tijdens het bloedbad van Hamas op 7 oktober werd de familie Bibas, waaronder de tien maanden oude Kfir Bibas, zijn vierjarige broer Ariel Bibas en hun moeder Shiri Bibas, levend naar Gaza ontvoerd.


De barbarij en wreedheid van Hamas zijn voor de hele wereld zichtbaar. IDF-vertegenwoordigers spraken met de familie Bibas naar aanleiding van de recente berichten en staan hen bij in deze moeilijke tijd. De IDF beoordeelt de juistheid van de informatie.


Hamas is volledig verantwoordelijk voor de veiligheid van alle gijzelaars in de Gazastrook. Hamas moet ter verantwoording worden geroepen. De acties van Hamas blijven de gijzelaars, waaronder negen kinderen, in gevaar brengen. Hamas moet onze gijzelaars onmiddellijk vrijlaten.


De IDF zal, samen met andere veiligheidsdiensten, de familie Bibas blijven begeleiden, evenals alle families van de gijzelaars en vermiste personen.


2.446 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page